kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,3401
EURO
35,1021
ALTIN
2.310,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Abbas Güçlü ve Nil Karaibrahimgil köy öğretmenleriyle buluştu!

Gazeteci Abbas Güçlü ve Sanatçı Nil Karaibrahimgil Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nin (KODA) düzenlediği konferansta köy öğretmenleriyle buluştu.

Abbas Güçlü ve Nil Karaibrahimgil köy öğretmenleriyle buluştu!
19.06.2022 14:20
200
A+
A-

Gazeteci Abbas Güçlü ve Sanatçı Nil Karaibrahimgil Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nin (KODA) düzenlediği konferansta köy öğretmenleriyle buluştu.

 

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), 11-12 Haziran tarihlerinde köy öğretmenlerini bir araya getirdiği ulusal bir konferans düzenledi. “Köy Öğretmeninin Öğrenme Yolculuğu” isimli konferans 2 gün boyunca çevrim içi olarak gerçekleşti. 

 

Konferansın ve KODA’nın yürüttüğü Öğrenme Yolculukları Programı’nın ana destekçisi Deutsche Bank 

Deutsche Bank’ın desteğiyle toplam 18 öğretmen, bir yıl boyunca seçtikleri alanda KODA’nın uzman eğitmenleri eşliğinde çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında; seçtikleri alana dair uzmanlık ve eğitmenlik becerilerini geliştirdiler ve ilham olacak iyi örnek uygulamaları oluşturdular. Sene boyunca düzenli olarak çevrim içi buluşmalarla okumaya, tartışmaya, yeni uygulamalar üretmeye ve eğitmenlik becerilerini geliştirmeye dair yoğun bir tempoyla çalıştılar.

 

Konferansın ilk günü “Pedagoji ve Öğrenme” konusuna ayrıldı. 120’den fazla öğretmenin katıldığı konferansın ilk gününde açılış konuşmasını başarılı gazeteci Abbas Güçlü yaptı. Güçlü, konuşmasında köy öğretmenlerinin çalışma ve yaşam koşulları, ücretli öğretmenlik ve köy okullarının önemi gibi birçok konuya değindi. Güçlü’nün ardından KODA Genel Koordinatörü Mine Ekinci, KODA Eğitim Danışmanı Cavit Yeşildağ ve KODA program koordinatörlerinden Lale Hanöz konuşmalarını yaptı. 

 

Açılış konuşmalarının ardından 1 yıl boyunca KODA’dan “Pedagoji ve Öğrenme” alanında uzmanlık eğitimi alan 10 öğretmen sunumlarını gerçekleştirdi. Pedagoji ve Öğrenme grubu öğretmenleri, pedagojinin öğrenme süreçlerine etkisini ortaya koyarak pedagojiyi tüm eğitim-öğretim süreçlerine dahil edebilmek amacıyla çalıştılar.

 

Öğretmenlerin sunumlarının ardından katılımcı öğretmenlerle birlikte kırsalda eğitimin geleceği ve beklentiler konuşuldu. 

 

İkinci günün açılış konuşması Nil Karaibrahimgil’den

Konferansın ikinci gününde ise konular daha da renklendi. 8 öğretmen, köy öğretmenleriyle “Müzik ve Hareket” başlığında buluştu. İkinci günün açılış konuşmacısı ise Nil Karaibrahimgil oldu.

 

Nil Karaibrahimgil, kendi müzik yolculuğunu anlatırken aynı zamanda müzik eğitiminde dikkat edilmesi gereken konuları hem kendi çocukluğundan örneklerle hem de oğlu Aziz Arif’i büyütürken deneyimledikleriyle anlattı. Nil Karaibrahimgil konferansa, çocuklukta ilk bestelerini yaptığı odadan bağlandı.

 

Nil Karaibrahimgil’in ardından Müzik Pedagogu ve Müzisyen İlkay Nişancı, Müzik Eğitimcisi ve Güzel Sanatlar Lisesi Flüt Öğretmeni Mine Mustul, Müzik Eğitimcisi ve Akademisyen Önder Mustul konuşmalarını yaptı.

 

Konuşmaların ardından öğretmenler sunumlarını gerçekleştirdiler. Müzik ve Hareket grubu öğretmenleri eğitim içinde müzik ve hareket derslerine daha çok vakit ayrılması gerektiğini belirttiler. Aynı zamanda müzik ve hareketin tüm eğitim-öğretim sürecine dahil edilmesinin öneminden bahsettiler. Bu çalışmalarını kendi sınıflarında uygulayarak öğrencilerinin öğrenme deneyimlerini geliştirip kendilerini özgürce keşfetmelerine katkı sağladılar. Konferansta, 1 yıl boyunca kazandıkları öğrenimleri meslektaşlarına aktardılar.

 

Konferansın ikinci günü Mine Ekinci, İlkay Nişancı ve Lale Hanöz’ün yaptığı kapanış konuşmalarıyla son buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.