kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,5304
EURO
34,9545
ALTIN
2.440,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Apartmanda Beslenebilecek Köpek Türleri 

Apartmanda Beslenebilecek Köpek Türleri 
20.03.2022 07:00 | Son Güncellenme: 20.03.2022 03:46
690
A+
A-

Patili dostları çok seviyor ve sahiplenmek istiyorsunuz, ancak apartmandaki komşularınızı da rahatsız etmek istemiyorsanız sizin için apartmanda beslenebilecek köpek türleri derledik. 

Bir köpek ırkını sahiplenmeden önce mutlaka bir apartman dairesinde yaşamaya uygun olup olmadığını araştırmalı ve teyit etmelisiniz. Evinizin büyüklüğü de bu konuda önemlidir. Küçük bir eviniz varsa, sahipleneceğiniz köpeğin küçük bir cins olmasını tercih etmelisiniz. Aksi takdirde kendi enerjisini serbest bırakamaz, bu da hem eşyalarınıza hem de kendinize zarar verebilir. 

Apartman Yaşamına Uyum Sağlayan Köpek Türleri

Apartmanda Beslenebilecek Köpek Türleri 

Apartmanda Beslenebilecek Köpek Türleri

Chihuahua (Şivava) 

Çok küçüktürler ve çanta köpekleri olarak da bilinirler. Apartman yaşamı için mükemmeldirler. Kısa tüylüdür ve bakımı kolaydır. Kısa tüyleri nedeniyle çok çabuk nezle olurlar. Soğuk havalara karşı aşırı hassas olan Chihuahua, soğuk havada hemen titremeye başlar. Ailesine sadıktır ve iyi bir aile köpeği olur. Yabancılardan şüphelenir. Aynı tavrı diğer köpeklere de gösterin. Bu nedenle havlama sorunları ortaya çıkabilir. Erken yaşlardan itibaren iyi sosyalleştirilmeli ve apartman yaşamına adapte edilmelidir. Çocuklara karşı sabırlıdır ama sinirlendiğinde ısırır. Akıllı ve çeviktirler, ancak eğitime o kadar kolay yanıt vermezler. Çok fazla günlük egzersize ihtiyaç duymazlar, ancak günlük yürüyüş yaparlarsa sağlıkları daha iyi olacaktır. 

Pug 

Asya kökenli bir cinstir olan Pug, apartman dostu bir köpektir. Çok hareketli değildir ve evde bakılmaya uygun bir cinstir. Sahiplerine sadıktırlar ve oyun oynamayı severler. Gereksiz yere havlamaz ve evinizi korur. Zekidir ama çabuk sıkılır. Yani komutlar öğretilir, ancak biraz çalışmanız gerekebilir. Tüyleri kısadır ve çok fazla dökülmez. Tarama ihtiyaçları normaldir. Sağlıklı olması için her gün egzersiz yapması gerekir. Çok fazla egzersize ihtiyaç duymazlar ve bu konuda kaygısızdırlar. Yüksek ilginizi beklerler. Kıskanç olabilirler. Diğer hayvanlarla, çocuklarınızla arkadaş canlısıdırlar. İlk başta misafirinizden uzakta olsalar bile onlarla en kısa sürede anlaşabilirler. 

Pomeranian Boo 

Alman kökenli köpeklerdir. Oyuncak köpekler olarak da adlandırılırlar. Oldukça şirin bir cinstir. Onları oyuncak köpeklerden ayırt etmek neredeyse imkansızdır. Genellikle uzun tüyleri vardır. Her gün düzenli bakım gerektirir. Çok sıcak ortamları ve iklimleri sevmezler. Sahibine ve ailesine karşı çok nazik olurlar. Diğer köpek ve hayvanlarla sosyalleşmesi önemlidir. Küçük yaşlardan itibaren havlamaya karşı eğitilmelidirler. Bekçi köpeği olarak kullanılabilirler. Kolay eğitim alırlar. Sahipleriyle antrenman yapmaktan ve oyun oynamaktan hoşlanırlar. Egzersize pek gerek yoktur ve haftada 3-4 gün yürümek yeterlidir. 

Maltese Terrier (Malta Köpeği) 

Adından da anlaşılacağı gibi, bu cinsin kökeni Malta’dır. Beyaz ve uzun tüyleri ile oldukça ilgi çekerler. Tüyleri uzun ve güçlüdür ve kolay kolay dökülmez. Enerjik ve oyuncu bir köpektir. Diğer köpeklerle iyi anlaşırlar ve onlarla oynamaktan zevk alırlar. Çocuklara karşı toleransı düşüktür. Bu nedenle evde çocuklarınız varsa dikkatli olmalısınız. Egzersize ihtiyaç duyarlar. Onu günlük yürüyüşe çıkarmalı veya diğer köpeklerle oynamasına izin vermelisiniz. Eğitim almak konusunda isteksizdirler. Biraz uğraştırıcı olabilir. Yabancılardan şüphelenir ve sahibini çok fazla kıskanır. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.