kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,5241
EURO
34,8052
ALTIN
2.423,36
BIST
9.735,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bazlama Nasıl Yapılır?

Bazlama Nasıl Yapılır?
10.10.2021 08:00 | Son Güncellenme: 08.10.2021 01:02
965
A+
A-

Bazlama, mayalı hamur ile hazırlanan ve geleneksel olarak sacta pişirilen kalın bir ekmek çeşididir. Uzun süre mayalandıktan sonra dinlendirilen hamur günümüzde genellikle ocakta pişiriliyor. Kalınlık oranına göre Anadolu’nun birçok yöresinde pıtpıt ve şebit gibi farklı isimler ile bilinir. Hafta sonuna özel bazlama ve tereyağının olduğu bir kahvaltı hazırlayıp kendinizi şımartmak istiyorsanız yazımızı okuyarak tam ölçüsünde bazlamalar yapabilirsiniz. “Bazlama nasıl yapılır?” sorusunun en lezzetli cevabı yazımızda.

Bazlama Tarifi

Bazlama Nasıl Yapılır?

Bazlama Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya (Kuru maya ile yapacaksanız eğer 2 paket kuru maya.)
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı

Öncelik ile derin kap içerisine maya ve toz şekeri ekleyin. Üzerine ılık suyu da ekleyerek maya iyice eriyene kadar bekleyin. Daha sonra tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olmalıdır. Yoğurma işlemi tamamlanan hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 50-55 dakika kadar dinlendirin.

50-55 dakikanın sonunda hamuru kenarlardan ortaya doğru katlayarak havasını alın. Üzerine biraz un serptiğiniz tezgaha hamurunuzu koyun. Mayalanan hamurdan hemen hemen portakal büyüklüğü kadar bezeler kopartın. Tezgahı hafif unlayarak parmak uçlarınız ile yarım santimden biraz daha kalın olacak biçimde bezeleri açın. Açtığınız bezeleri bir mutfak örtüsünün üzerine koyun ve üstlerini örterek 20 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakın.

Sonrasında yapışmaz yüzeyi olan bir tavayı hafifçe ısıtın. Açtığınız bazlamaları tek tek tavaya alın ve tam kızdırmadan 1-2 dakikada ters düz edin. Hamur güzelce kabarana kadar bazlamaları 1-2 dakika aralıklar ile ters düz ederek pişirin ve ocaktan alın.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.