kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hızlı Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? 

Hızlı Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? 
16.11.2021 07:00 | Son Güncellenme: 15.11.2021 19:22
555
A+
A-

İşinizle meşgul olabilirsiniz ve önemli bir yere yetişmek isteyebilirsiniz ya da başka nedenlerle aceleniz olabilir. Öncelikle mesleğimiz ne olursa olsun ev hanımı olsak da her zaman yapacak çok işimiz var. Bu durumlarda hemen hemen hepimiz hızlı yemek yiyoruz ve vakit kaybetmek istemiyoruz. Ancak bu durumu bir alışkanlık haline getirdiğimiz zaman sağlımız için çeşitli sorunların başlamasına da neden olmaktayız. Peki, hızlı yemek yemenin zararları nelerdir?  

Obezite veya metabolik sendrom olasılığı hızlı yemek yiyen kişilerde artıracaktır. Sonuç olarak, kalp hastalığı ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskiniz artacaktır. Ne yazık ki, tüm bu hastalıklar ölüme yol açabilir. 

İster geç saatlerde ister erken saatlerde günün hangi saatinde olursa olsun fark etmez, hızlı yemek yediğinizde sindirim sisteminiz buna ayak uyduramaz. Sindirim sisteminizin bu durumla baş edememesi, tokluk uyarısının beyninize geç geldiği anlamına gelir. Bu nedenle tokluk hissi geciktiği için daha fazla yemek yiyerek masadan kalkar hale geleceksiniz. 

Yemek yerken bir ısırığın beyne gönderilmeden önce sindirim sisteminden geçmesi ve beynin tokluk sinyali göndermesi ortalama 20 dakika sürer. Bu nedenle yavaş yeme alışkanlığı geliştirirseniz bu süre geçene kadar daha az yiyeceksiniz. Yavaş yemek midenize çalışmaya başlamak için daha fazla zaman verecektir. 

Yavaş yavaş, bir seferde en az 20 dakika sürecek şekilde yemek yemek, sindirim sürecinde yiyecekleri zamanında öğütmeye başlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca çok hızlı yemek yediğinizde hava da mideye girebilir ve mideye aşırı yük binebilir. Bu, midenizin daha fazla asit üretmesine neden olur, bu da mide ekşimesine veya reflüye neden olabilir ve normalden daha fazla şişkinlik hissetmenize sebebiyet verir. 

Hızlı Yemenin Zararları 

Hızlı Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? 

Hızlı Yemek Yemenin Zararları Nelerdir?

  • Hızlı yemek yeme daha fazla yemenize neden olur. Bu durumda istemsizce fazla kilo almaya sebebiyet verir. 
  • Obeziteyi tetikliyor. Hızlı yemek yeme aşırı kilolu ve obez olmak için potansiyel bir etkendir. 
  • Diyabet riskini arttırıyor. Hızlı yemek yeme, daha yüksek tip 2 diyabet riski ile insan sağlığını tehlikeye atıyor. 
  • Sindirim sistemini bozuyor. Besinler tam çiğnenmeden ve büyük lokmalar halinde yutulduğunda sindirim süresi uzayacaktır ve bu da mide ve bağırsakları daha çok yorarak sindirim sisteminin bozulmasına neden olmaktadır. 
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.