kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4936
EURO
36,4071
ALTIN
2.956,95
BIST
9.287,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları
03.07.2021 11:30 | Son Güncellenme: 03.07.2021 03:07
752
A+
A-

Gebeliğin ilk üç ayında görülen ve sık sık tekrarlayan düşüklere tekrarlayan gebelik kayıpları denmektedir. Yaklaşık 100 çiftten 2’sinde görülen bu rahatsızlık oldukça yıpratıcı ve üzücüdür. Düşük yapmanın en önemli etkeni komplikasyonlardır.

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları Nedenleri

Bazen hiçbir belirti olmadan görülen düşükler bazen çok fazla ağrı ve acı ile görülmektedir. Ancak gebelik kayıplarının olmasında üç önemli faktör yer almaktadır. Bu faktörler; anatomik, bağışıklık sistemi problemleri ve pıhtılaşma problemleri olarak sayılmaktadır. Fakat düşük gebelik sorunu yaşayan bireyler üzerinde yapılan araştırmalara göre büyük bir çoğunluğunda hiçbir etken bulunamamıştır. Stresin de etkisinin çok büyük olduğu gebelik kayıpları özellikle anne adaylarını çok etkilemektedir.

Sonraki Gebelikler İçin Tedavisi

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Düşük yapan kadının tekrar gebelik istemesi durumu söz konusu olduğu için sonraki gebelikler için tedavisinin kesinlikle yapılması gerekmektedir. Tekrar gebelik düşünen bireyler için ilk önce düşüğün neden olduğu faktörler belirlenmelidir. Sorunun genetik olması durumunda hastaya tüp bebek yöntemi önerilmektedir. Ancak sorun anatomik ya da fizyolojik ise neden tespit edilerek tedavi yöntemleri belirlenmelidir.

Hormonal bozukluklar bir düşük meydana getirildiyse, bu bozukluğun tedavisi yapılmalı ve tiroit hormonu kontrol altına alınmalıdır. Bazı durumlarda rahim ağzının fazla açık olması nedeni ile de hastalar düşük yapmaktadırlar. Bu gibi durumlarda ilerleyen haftalarda düşüğün engellenebilmesi için rahim ağzına dikiş de atılabilmektedir. Bu yöntem kullanılan hastalara genel olarak uzun süreli dinlenme verilerek gebeliklerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması sağlanmaktadır.

Aileler Üzerindeki Etkileri

Tekrarlayan gebelik kayıplarının aileler üzerinde etkileri de çok fazladır. Yaşanılan bu süreç oldukça zorlu ve yıpratıcıdır. Gerekli görüldüğü durumlarda psikolojik destekler alınmalıdır. Çünkü bu süreçlerde bireyler içine kapanmaktadırlar. Bazı kişilerin bu sebepten depresyona girdiği ve kendine zarar verdiği görülmektedir. Düşük yapmanın kötü bir şey olmadığı ve tekrar deneyerek çocuk sahibi olunabileceği kişilere anlatılmalıdır. Kendilerini soyutlamalarına ve suçlamalarına izin verilmemelidir. Özellikle stres kaynaklı olarak da düşük yapılabileceğinden tekrar bebek düşünüldüğünde aynı stres sebeplerinden dolayı düşüğün tekrarlanmaması amacı ile hayatlarındaki strese neden olan faktörler ortadan kaldırılmalıdır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.