Evliliklerde bazı durumlarda anlaşmazlıkların yaşanması doğaldır. Çiftlerin arasındaki ufak sorunlar, evliliğin tuzu biberi olarak nitelendiriliyor. Ancak bazı zamanlarda, özellikle evliliğin ilk senelerinde evlilikte kriz zamanlarının yaşanması, evliliklerin çıkmaza girmesine neden olabilir. Evlilikte kriz zamanı çoğu durumlarda atlatılsa da bazen içinizde birikimlere neden olabilir. Çiftler arasında karşılıklı hakaretler ve küçümsemeler olursa, bu durum evliliği yıpratır. Evliliğinizi mutlu ve huzurlu bir biçimde yürütmek için, çiftlerin çıkan krizleri iyi yönetmeleri ve kriz zamanlarında birbirlerinde yara açmamaları gerekir. Uzmanlar, çiftler arasında açık ve net, sağlıklı bir iletişim ve etkileşim olursa krizin neden olduğu sorunlarla başa çıkabilmenin kolaylaşacağını ifade ediyor.
Evlilikte kriz zamanı, yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri eşinize şefkat, saygı ve sevgi göstermeniz olacaktır. Durum her olursa olsun, kriz zamanında eşinize sevgiyle sarılmanız ilk başta ters tepse bile eşinizin sakinleşmesini sağlayacaktır. Konu ne olursa olsun konuşmalısınız. Konuşarak durumu daha kolay çözersiniz. Karşılıklı olarak birbirinize bağırıp hakaretler ederseniz durum daha çok içinden çıkılamaz bir hal alacaktır ve evliliğinizin zor zamanlardan geçmesine neden olacaktır. Eşiniz çok sinirlendiği zaman söylemek istemediği ve yapmak istemediği şeyleri yapabilir. Bu gibi durumlarda çiftler birbirine sakinleşmek için zaman tanımalıdır ve üstlerine gitmemelidir. Durumu sakinleşince karşılıklı oturup ele almalısınız. Evliliğinizde olan sorunları kriz zamanı bitesiye kadar gündemden kaldırmak evliliğinizin zarar görmesini engelleyecektir.
Eşinizin çok sinirli olduğu durumlarda yapabileceğiniz en önemli şey ne derse desin ne yaparsa yapsın sizin karşılık vermemeniz olacaktır. Siz onun hareketlerine ve sözlerine karşılık vermediğiniz zaman kısa sürede yatışacaktır. Ancak sizde karşı taraf gibi davranırsanız olaylar iyice büyüyecektir. Evlilikte kriz zamanları çoğunlukla iletişimsizlikten kaynaklanır. Çiftlerin iletişim kurmaları ve problemleri biriktirmeden karşılıklı konuşarak durumu halletmeleri gerekir.
Evlilik hem sevinci, mutluluğu hem de güçlükleri beraber yaşamayı sağlamakta olan bir süreçtir. Bu yönü ile kriz durumlarında bireyin ihtiyacı olan sosyal desteği vererek yaşanan zorluklar ile daha kuvvetli bir biçimde başa çıkılmasına yardımcı olabilir. Yaşanan güçlükler, çiftler arasında paylaşım ve dayanışmaya vesile olması bakımından da ilişkilerini geliştirmekte olan, aralarındaki bağı güçlendiren bir olay niteliği kazanabilir.
Kriz zamanları artık çözülemeyecek bir vaziyet aldıysa, çiftlerin bu problemleri kendi başlarına çözmek üzere bir uzmana müracaat etmeleri şarttır. Sorunlarını karşılıklı yönde anlatmaları ve buna göre çözümler bulmaları gerekir. Evlilikte kriz zamanlarının yönetimi daima başarılı olamayabilir. Çiftler karşılıklı yönde anlayış göstermekte zorlanabilir veya çözüme kavuşturulmayan durumlar söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda çiftlerin bir evlilik terapistine gitmesi büyük yardım sağlayacaktır.