kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
49,9709
EURO
56,0534
ALTIN
6.265,77
BIST
10.909,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Kadınca Haberler/Bilgiler
18:09 Ayrılık Sonrası Evde Kalan Eşyalar Ne Yapılmalı?
23:06 Yeni Nesil Sedan Modellerde Aerodinamik ve Performans Dengesi
20:07 Tayt Kombinleri: Siyah Taytla Yapılabilecek 10 Şık Kombin
20:15 Kendine Alan Açmak: Her Şeye Yetişmeye Çalışan Kadınlar İçin Sınır Değil Denge Rehberi
20:13 Karar Verirken Başkalarının Onayına İhtiyaç Duymayı Nasıl Azaltabilirsiniz?
20:12 Karar Veremediğinizde Doğru Seçeneği Bulmak İçin 5 Adımlı Yöntem
20:57 Mesajlaşırken İlgiyi Kaybetmeden Sınır Koymanın Yolları
20:57 Ayrılık Sonrası Eski Partnerle Görüşmeye Devam Etmek Doğru mu?
19:28 Sonbahar–Kış 2026 Ev Aydınlatma Trendleri: Doğal Dokular, Sıcak Işık ve Fonksiyonel Tasarımlar
20:46 Bir Erkeğin Gerçekten İlgilendiği Nasıl Anlaşılır?
19:28 Günlük Stilin Tamamlayıcısı Tonny Black ile Spor Ayakkabı Seçimi
11:07 Doğayla iç içe bir yaşam için akıllı yaklaşım
09:56 Okul Öncesi Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
20:42 İstanbul’da Premium Çiçek Denildiğinde Akla Gelen İlk İsim: Ribbon Flowers
20:14 Bebeğinizi Giydirirken Doğru Seçim Nasıl Yapılır?
20:21 Horlamaya Hangi Uyku Pozisyonu İyi Gelir? Horlamayı Azaltmak İçin 7 Öneri
09:29 En Uygun VDS Seçenekleriyle Güçlü ve Esnek Altyapı Çözümleri
20:42 Tatil Çantanızın Vazgeçilmezi Alt Giyim Parçalarıyla Hafif ve Şık Yaz Kombinleri
09:33 Stresi Azaltmaya ve Ruh Halini Desteklemeye Yardımcı 7 Besin
20:26 Verimli Bir Günlük Plan Nasıl Yapılır? 7 Etkili Kural

Bergama 14 Eylül’ü coşkuyla kutluyor

14 Eylül Bergama’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100.

Bergama 14 Eylül’ü coşkuyla kutluyor
14.09.2022 16:26
133
A+
A-

14 Eylül Bergama’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü efeler diyarı kadim şehir Bergama’da coşkuyla kutlanmaya başladı. 37 bin metre kare alana ve yaklaşık 13 bin metrekare çim alanına sahip Zeytinpark’ın açılacak olması 100. yıl etkinlikleri ayrı bir renk kattı. Açılış saat 18.00’de vatandaşların katılımıyla yapılacak.

 

14 Eylül Kutlama Törenleri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere geçildi.

 

Kutlamalar çerçevesinde Halk Oyunları gösterisi, Kılıç Kalkan Gösterisi ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. 

 

BAŞKAN KOŞTU; “BUGÜN BERGAMA’MIZIN GURUR GÜNÜ”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende bir konuşma yapan ve Bergama’nın 14 Eylül Düşman İşgalinden kurtuluşunu kutlayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehitleri ve gazileri saygı ve rahmetle andığını ifade etti.

 

Bundan tam 100 yıl önce verilen vatan mücadelesi sayesinde bugün, bağımsız bir millet olarak, güçlü bir Türkiye’de yaşandığına yaptığı konuşmasında dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, ‘ulusun bağımsızlığını, yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır’ sözleri üzerine başlayan Kurtuluş Savaşımız, dünya tarihine damgasını vurmuş bir Kahramanlık Destanı’dır. Tarihimizin en parlak sayfalarını oluşturan İstiklal Savaşı, Anadolu insanının, vatanın her karışını, canı pahasına savunduğu, büyük bir vatan mücadelesidir. 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşmasıyla son bulan Kurtuluş Savaşı’nda Türk Halkı büyük kayıplar vermiş, ancak Türkiye Cumhuriyeti  olarak güçlü bir devlet kurmuştur” dedi.

 

Batı Anadolu’da, Kuva-i Milliye hareketinin ilk başladığı yerlerden biri olarak Bergama’nın ayrıca bir önemi olduğuna konuşmasında işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “1919’da Bergama’da başlayan işgal, 14 Eylül 1922’ye değin devam etmiş ve Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın ardından ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ sözleri üzerine Türk ordusu, İzmir’den sonra hızla Bergama’ya da ulaşmıştır. Ordu, Bergama’daki Kuva-i Milliyecilerle birlikte, düşmanı kısa sürede pes ettirmeyi başarmıştır. Bergama ‘düşman işgalini kıran ilk şehir’ olarak da adını tarih sayfalarına yazdırmıştır. Burada bir kez daha, Tuzcu Efe’yi, Arap Ali Osman Efe’yi, Adalı Mehmet Efe’yi, adı bilinmeyen kahramanlarımızı ve tüm Kuva-i Milliyecileri rahmetle anıyorum” dedi.

 

BAŞKAN KOŞTU; “SAAT 18.00’DE ZEYTİNPARK AÇILIŞIMIZA VE 21.30’DA TRT MÜZİK CANLI YAYININA HEMŞEHRİLERİMİ BEKLİYORUM”

Konuşmasının Bergama için geliştirilen vizyon projeleri anlatan Belediye Başkanı Hakan Koştu, saat 18.00’de Zeytinpark açılışına tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Koştu, “Tüm hemşehrilerimizi asırlık zeytin ağaçlarını da koruma altına alarak yepyeni ve modern bir yaşam alanı olarak hizmete sunacağımız Zeytinpark’ımızın açılışına bekliyorum. Saat 18:00’de gerçekleşecek açılışımıza ve akşam saat 21:30’da Cumhuriyet Meydanı’mızda TRT MÜZİK kanalından canlı olarak yayınlanacak Alaturka Akşamlar adlı konsere davet ediyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.