kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
49,9422
EURO
55,7635
ALTIN
6.222,90
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Kadınca Haberler/Bilgiler
18:09 Ayrılık Sonrası Evde Kalan Eşyalar Ne Yapılmalı?
23:06 Yeni Nesil Sedan Modellerde Aerodinamik ve Performans Dengesi
20:07 Tayt Kombinleri: Siyah Taytla Yapılabilecek 10 Şık Kombin
20:15 Kendine Alan Açmak: Her Şeye Yetişmeye Çalışan Kadınlar İçin Sınır Değil Denge Rehberi
20:13 Karar Verirken Başkalarının Onayına İhtiyaç Duymayı Nasıl Azaltabilirsiniz?
20:12 Karar Veremediğinizde Doğru Seçeneği Bulmak İçin 5 Adımlı Yöntem
20:57 Mesajlaşırken İlgiyi Kaybetmeden Sınır Koymanın Yolları
20:57 Ayrılık Sonrası Eski Partnerle Görüşmeye Devam Etmek Doğru mu?
19:28 Sonbahar–Kış 2026 Ev Aydınlatma Trendleri: Doğal Dokular, Sıcak Işık ve Fonksiyonel Tasarımlar
20:46 Bir Erkeğin Gerçekten İlgilendiği Nasıl Anlaşılır?
19:28 Günlük Stilin Tamamlayıcısı Tonny Black ile Spor Ayakkabı Seçimi
11:07 Doğayla iç içe bir yaşam için akıllı yaklaşım
09:56 Okul Öncesi Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
20:42 İstanbul’da Premium Çiçek Denildiğinde Akla Gelen İlk İsim: Ribbon Flowers
20:14 Bebeğinizi Giydirirken Doğru Seçim Nasıl Yapılır?
20:21 Horlamaya Hangi Uyku Pozisyonu İyi Gelir? Horlamayı Azaltmak İçin 7 Öneri
09:29 En Uygun VDS Seçenekleriyle Güçlü ve Esnek Altyapı Çözümleri
20:42 Tatil Çantanızın Vazgeçilmezi Alt Giyim Parçalarıyla Hafif ve Şık Yaz Kombinleri
09:33 Stresi Azaltmaya ve Ruh Halini Desteklemeye Yardımcı 7 Besin
20:26 Verimli Bir Günlük Plan Nasıl Yapılır? 7 Etkili Kural

Güç Birliği İçin Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımda ortak hedefler için tüm kooperatifleri bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesini hayata geçirdi.

Güç Birliği İçin Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti
15.11.2022 16:30
136
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımda ortak hedefler için tüm kooperatifleri bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesini hayata geçirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da faaliyet gösteren tarımsal amaçlı kooperatifleri Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi adı altında bir araya getirerek tek bir çatı altında birleşmelerine öncülük etti.

 

Oluşturulan bu güç birliğine bağlı faaliyet gösteren tarımsal kalkınma, tarımsal üretim ve pazarlama, kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifleri gibi tarımsal faaliyet gösteren kooperatifler katılım sağlayabilecek; oluşturulan bu organizasyon ile de ürünlerini daha uygun fiyata daha geniş kitlelere ulaştırabilecek ve kazançlarını arttırmış olacaklar.

 

Kuruluş işlemleri tamamlanarak faaliyete başlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ortakları; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Öztürk; “Büyükşehir öncülüğünde tüm Muğla’yı kapsayan bir güç birliğiyiz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güç Birliği İşletme Kooperatifi’nin Başkanı Fatih Öztürk, ziyarette bürokratik tüm işlemleri tamamladıklarını, Büyükşehir’in de desteği ile Güç Birliği’ni kurduklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyledi. Fatih Öztürk; “Kurucu kooperatif arkadaşlarımızla beraber çok heyecanlıyız. Aramıza yeni arkadaşlar da katılacak. Artık mal alır, fatura kesebilir durumdayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Muğla’nın tamamını kapsayacak bu kurumsal yapı sayesinde üretici kazanırken tüketici de kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşacak. Muğla’nın tümünü temsil eden güzel ve güçlü bir ekip oluşturduk. Büyükşehir Belediye’miz sayesinde uyumlu şekilde çalışıp birlikte üreteceğiz.” dedi.

 

Şaban Çetin; “Büyükşehir’in desteği ile 2015’de 2 olan serayı 2022’de 30 seraya çıkardık ve 25 Milyon çiçek ürettik”

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin de ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sayesinde 2015 yılında 2 sera ile başladıkları çiçek üretiminde şu an 30 seraya çıktıklarını söyledi ve Muğla’yı çiçeklerle donattıklarını belirtti. Şaban Çetin; “Beyobası’ndan çiçek üreticilerinin selamlarını getirdim. 2015’den bugüne 25 Milyon çiçek üretimine ulaştık  ve 25 farklı ile çiçek gönderiyoruz. Bugünlere gelmemizde Büyükşehir Belediye’mizin çok büyük katkısı var. Muğla’mızın tamamını çiçeklendirdik. Beyobası olarak şanslıyız çünkü ilk desteklenen kooperatiflerden biriyiz. Tarım emek ister, kooperatifçilik de hoşgörü ve sabır ister. Bizde bugünlere üreterek ve arkamızda Büyükşehir’in destekleri ile geldik. Bu güç birliğinin de Muğla’mıza kuvvet katacağına ve güzel hizmetler yapacağına inanıyorum.” dedi.

 

Cengiz Akdeniz; “Bu güç birliği güzel işler yapacak”

Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cengiz Akdeniz’de ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destekler için teşekkür ederek güç birliğinin Muğla’da güzel işler yapacağına inandığını belirtti. Cengiz Akdeniz; “Muğla genelinde ve Marmaris ilçemizde tarıma verdiğiniz destek ve özellikle tıbbi aromatik bitkiler için yaptığınız hizmetler için Büyükşehir Belediye’mize teşekkür ediyorum. Halkımıza, çocuklarımıza tıbbi bitkileri anlatabilmeli ve öğretebilmeliyiz. Çünkü Muğla tıbbi bitkiler bakımından çok zengin bir coğrafya. Türkiye’nin tıbbi bitkiler ihtiyacının yüzde 70’ini biz karşılıyoruz. Çam balından defneye, adaçayından kekiğe ve yerel bir lezzet olan Turgut yer fıstığı gibi birçok üründe bu güç birliği ile güzel işler yapacağız.” dedi.

 

Meral Samyürek; “Bu güç birliğinin kurucu ortakları arasında olmaktan gururluyuz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi kurucu ortaklarından Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortağı Meral Samyürek bu birliktelikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi ve birlikte üreterek kalkınabileceklerini belirtti.

 

Başkan Gürün; “Bu birliktelik, güç birliği sadece Muğla’mız için değil ülkemiz içinde çok değerli ve örnek olacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün büyük bir emekle, birikimle yıllardır Muğla’da faaliyette bulunan kooperatiflerin tecrübelerini, düşüncelerini bir çatı altında birleştirmek için çabaladıklarını söyledi ve bu birlikteliğin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.

 

Başkan Gürün; “Muğla’mızda tarımda güç birliği için yola çıktık. Kuruluşunu tamamlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi’miz Bodrum’dan Seydikemer’e tüm kooperatiflerimizi tek çatı altında toplayacak. Yıllardır büyük bir emekle Muğla’mızda faaliyette bulunan kooperatiflerimizin deneyimleri, düşünceleri bu yolda bizlere rehber olacak. Bu birliktelik, güç birliği sadece Muğla’mız için değil ülkemiz içinde çok değerli ve örnek olacak. Özellikle üretimde Muğla’mızın verimli topraklarında kadınlarımızın emeği ile üretiyoruz. Hep birlikte Muğla’mız için üretmeye, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.