kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
49,9709
EURO
56,0534
ALTIN
6.265,77
BIST
10.909,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Kadınca Haberler/Bilgiler
18:09 Ayrılık Sonrası Evde Kalan Eşyalar Ne Yapılmalı?
23:06 Yeni Nesil Sedan Modellerde Aerodinamik ve Performans Dengesi
20:07 Tayt Kombinleri: Siyah Taytla Yapılabilecek 10 Şık Kombin
20:15 Kendine Alan Açmak: Her Şeye Yetişmeye Çalışan Kadınlar İçin Sınır Değil Denge Rehberi
20:13 Karar Verirken Başkalarının Onayına İhtiyaç Duymayı Nasıl Azaltabilirsiniz?
20:12 Karar Veremediğinizde Doğru Seçeneği Bulmak İçin 5 Adımlı Yöntem
20:57 Mesajlaşırken İlgiyi Kaybetmeden Sınır Koymanın Yolları
20:57 Ayrılık Sonrası Eski Partnerle Görüşmeye Devam Etmek Doğru mu?
19:28 Sonbahar–Kış 2026 Ev Aydınlatma Trendleri: Doğal Dokular, Sıcak Işık ve Fonksiyonel Tasarımlar
20:46 Bir Erkeğin Gerçekten İlgilendiği Nasıl Anlaşılır?
19:28 Günlük Stilin Tamamlayıcısı Tonny Black ile Spor Ayakkabı Seçimi
11:07 Doğayla iç içe bir yaşam için akıllı yaklaşım
09:56 Okul Öncesi Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
20:42 İstanbul’da Premium Çiçek Denildiğinde Akla Gelen İlk İsim: Ribbon Flowers
20:14 Bebeğinizi Giydirirken Doğru Seçim Nasıl Yapılır?
20:21 Horlamaya Hangi Uyku Pozisyonu İyi Gelir? Horlamayı Azaltmak İçin 7 Öneri
09:29 En Uygun VDS Seçenekleriyle Güçlü ve Esnek Altyapı Çözümleri
20:42 Tatil Çantanızın Vazgeçilmezi Alt Giyim Parçalarıyla Hafif ve Şık Yaz Kombinleri
09:33 Stresi Azaltmaya ve Ruh Halini Desteklemeye Yardımcı 7 Besin
20:26 Verimli Bir Günlük Plan Nasıl Yapılır? 7 Etkili Kural

Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı: Okullarda Kızılay Kolları Yeniden Canlanıyor

OKULLARDA KIZILAY KOLLARI YENİDEN CANLANIYOR   HER OKULDA BİR ÖĞRETMEN “KIZILAY ÖĞRETMENİ” OLACAK   Milli Eğitim Bakanlığı ile Kızılay, tarihi iş birliği protokolleri imzaladı.

Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı: Okullarda Kızılay Kolları Yeniden Canlanıyor
22.11.2022 13:17
142
A+
A-

OKULLARDA KIZILAY KOLLARI YENİDEN CANLANIYOR

 

HER OKULDA BİR ÖĞRETMEN “KIZILAY ÖĞRETMENİ” OLACAK

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kızılay, tarihi iş birliği protokolleri imzaladı. İmzalanan iki protokole göre okullardaki Kızılay Kolları yeniden canlandırılacak, her okulda Kızılay ile ilişkilerin yürütülmesi için bir öğretmen görevlendirilecek. Öğretmenlere Kızılay tarafından ilk yardım ve afetlerde doğru davranışlar eğitimi verilecek. 

 

Kızılay’ın yeni nesillerle bağının güçlendirilmesini amaçlayan tarihi iki protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer adına Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil ile Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan imzaladı. Kızılay Genel Merkezinde imzalanan protokollere göre iki Kurum’un işbirliği yeni bir aşamaya geçti. 

 

Kızılay Kolu İyiliği Öğretecek

Protokoller kapsamında okullarda iyiliği öğretecek Kızılay Kulüpleri yeniden canlandırılacak, gönüllü danışman öğretmenlerle Kızılay faaliyetlerine öncülük edilecek, Kızılay Kadın ile birlikte Okullarda Kızılay Anneleri, Annelik Okulu ve okul aile birliklerinde Kızılay’ın yer alması gibi projeler ele alınacak, aktif ve sağlıklı yaşam kültürünü ön plana çıkarabilmek adına gonulluol.org’a yıl içerisinde en fazla kayıt gerçekleştiren bölgeler ödüllendirilecek. Okullarda Kızılay Kitap Köşesi çalışması hayata geçirilecek, öğretmenler gönüllü afet ve kamp lideri yetiştirme programlarına katılacak, Halk Eğitim Merkezleriyle koordineli olarak Kızılay Gönüllü Merkezlerinde kurs programları düzenlenecek, ilk yardım eğitimleri verilecek.

 

Özil, “Kızılay ile birlikte farkındalıkları arttırıyoruz”

Kızılay ile yürütülen nitelikli çalışmaları günümüze adapte ederek birlikte organize etmek adına çok değerli iki protokol yapıldığını aktaran Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, “Ülkemizin konumu itibariyle afet, sağlık gibi farklı yönlerde tehditlere maruz kalıyoruz. Bu noktada eğitim camiası olarak 19.5 milyon öğrenci, 1.2 milyon öğretmen, 57 bin okul, çalışanlarımız, velilerimiz ve okul çevremizle kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Kızılay ile birlikte farkındalıkların arttırılması, öğrenci, öğretmen ile veli eğitimlerimiz, okul çevrelerinde yapılabilecek birçok etkinlik noktasında daha önce olduğu gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca ilk yardım eğitimleri de devam ediyor. İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği birimimizle 81 ilde ilk yardım eğitimleri veriyoruz. Kızılay’ın da belgelendirme noktasında destekleri oluyor. Çalışmaların artarak devam edeceğini düşünüyorum.” ifadesinde bulundu.

 

Altan, “130 bin öğretmene ilk yardım eğitimi verdik”

Gönüllülüğün Kızılay’ın en kıymetli alanlarımızdan bir tanesi olduğunu vurgulayan Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan da “2 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah desteklerinizle de bu sayıyı aşacağız. Gönüllülük bağlamında yaklaşık 90 yıl önce başlayan Kızılay Kolu faaliyetlerinin okullarımızda tekrardan canlandırılması ve bizlerin yaptığı bu faaliyetin çocuklarımız tarafından da yapılması, hepsinin topluma yararlı bireyler haline gelerek, başkasını düşünmesi, diğergam olması için iyi bir fırsat. İlk yardım konusunda da hepimiz mutlaka bir olayla karşılaşmışızdır. Müdahale edenin nasıl ettiğini, kendimizin nasıl müdahale edemediğini mutlaka yaşamışızdır. Bu anlarda da Kızılay’ın vermiş olduğu ilk yardım eğitimlerinin öğretmenlerimiz tarafından sahiplenilmesi, yaygınlaştırılması önemlidir. Ki bu güne kadar yaklaşık 130 bin öğretmenimiz sertifikalandırılmıştır. Bunun daha da arttırılması, toplumda herhangi bir olay olduğunda hemen müdahale yapılması ve kişinin hayatının kurtarılması ya da yanlış müdahaleyle zarar görmesinin önlenmesi gerçekten hem hepimizin mutlu olacağı hem de güzel işler oldu diyeceğimiz konulardır.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.