kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4852
EURO
36,4080
ALTIN
2.960,47
BIST
9.359,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Botoks Hakkında 10 Gerçek

Botoks Hakkında 10 Gerçek
13.11.2023 15:34
12
A+
A-

Genç ve ışıltılı bir görünüm arayışında Botoks, yüzlerimize kazınan zamanın izlerini azaltmak isteyenlerin dikkatini çeken önde gelen bir estetik çözüm olarak ortaya çıkmaktadır. Botoks’un popülerliğinin artmasıyla birlikte sayısız soru ve merak da ortaya çıktı. Bu makale, Botoks hakkında en sık sorulan 10 soruyu ele alıyor ve bu popüler tedavinin gizemlerini açığa çıkarmak için derinlemesine yanıtlar sunuyor.

Botoks Nedir?

Tıbbi olarak botulinum toksin tip A olarak bilinen Botoks, laboratuvar koşullarında elde edilen bir nörotoksindir. Kaslara giden sinir sinyallerini bloke ederek, kırışıklık yapan kaslarda geçici bir zayıflamaya veya felce neden olarak yüzdeki kırışıklıkları ve çizgileri azaltarak etki eder.

Botoks ne için kullanılır?

Botoks öncelikle kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılır. Özellikle de kaz ayağı, alın çizgileri ve kaş arası gibi yüzün aktif mimiklerinin belirgin olduğu, zamanla yerleşmiş kırışıklıklar yapma potansiyeli olan bölgelerde kullanılır. Bunun yanı sıra dudak, boyun ve burun üstü gibi kırışıklık yapma potansiyeli olan bölgelerde de kullanılır.

Botoks kimlere yapılmaz?

Hamile veya emziren kadınlar dışında çoğu yetişkin botoksa adaydır. İnce çizgileri, kırışıklıkları olan aktif mimikleri olan kişiler botoks için uygun birer adaydır.

Botoks sonrası yapılmaması gerekenler nelerdir?

Botoks sonrası normal yaşamınıza dönebilirsiniz. Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, omega 3 ve E vitamini 24-48 saat süre ile kullanmamanızı tavsiye ederiz. Yeşil çay ve balık yağı gibi kanama riskini arttıracak takviyelerden uzak durmalısınız. Botoks sonrası 6 saat yüzünüzü (Botoks yapılan bölge) yıkamamanız, sıcak su, hamam ve saunadan kaçınmanız önerilir. Botoks sonrası 48 saat kadar spor yapmamanız ve Botoks yapılan bölgeye masajdan kaçınmanız önerilir.

Botoks terlemeyi önler mi?

Botoks özellikle aşırı koltuk altı terlemesi, el terlemesi ve ayak terlemesini önlemek amacı ile başarı ile kullanılmaktadır. Koltuk altı Botoksu yaklaşık 6-9 ay kadar koltuk altı terlemesini önlemekte ve konforlu bir dönem sunmaktadır.

Botoks acıtır mı?

Botoks uygulaması, genellikle hafif bir batma olarak tanımlanan minimum düzeyde rahatsızlık içerir, ilacın uygulama sahasında yarattığı hafif yanma dışında ağrılı sayılmaz ve anestezi gerektirmez.

Botoks sonuçları ne zaman görülür?

Sonuçlar genellikle tedaviden sonraki 3-7 gün arasında kademeli olarak fark edilir ve Botoksun nihai etkileri 2 hafta sonrasına kadar fark edilir.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?

Botoksun etki süresi enjeksiyon bölgesi, kullanılan miktar, hastanın yaşı, cilt elastikiyeti ve kırışıklık derinliği gibi faktörlere göre değişerek üç ila altı ay arasında sürebilir.

 

Botoksun yan etkileri var mı?

Botoksun bazı olası lokal yan etkiler arasında enjeksiyon bölgesinde morarma, şişme, kızarıklık veya hassasiyet yer alır ve genellikle birkaç gün içinde düzelir.

Botoks ile dolgu arasındaki fark nedir?

Her ikisi de kırışıklıklar için enjekte edilebilir tedaviler olsa da, Botoks kas hareketinden kaynaklanan dinamik kırışıklıkları tedavi ederken, dermal dolgu maddeleri gülme çizgileri, göz çevresi veya dudak üstü gibi statik (istirahat halinde var olan)dolgun dudakları ve yanakları tedavi etmek için kullanılır ve yara izlerini azaltabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.