Konular
“Derin dondurucuya konulabilecek besinler nelerdir?” sorusunu yemek yapan her insan merak ediyor. Özellikle kış ayları için yiyecekler dondurularak saklanıyor. Ayrıca derin dondurucu çalışan kişilerin en önemli yardımcısıdır. Eğer kısa süre içinde yemek yapmanız gerekiyorsa muhakkak derin dondurucuda bir şeyler bulundurun. Çalışmayan insanlar için de derin dondurucu kurtarıcı olabiliyor.
Bazı yiyecekler hemen tüketilmelidir, bazı yiyecekleri ise gerekli koşulları sağladığınız takdirde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Marketten de donmuş besinleri satın alabilirsiniz. Bunun yanında mevsiminde satın alacağınız meyve sebzeleri gerekli aşamalardan geçirdikten sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Her gün düzenli olarak alışveriş yapmak için fırsat bulamayabilirsiniz. Bundan dolayı, herkes mutfak alışverişini ya haftalık ya da 10 günlük yapar. Toptan yapacağınız alışveriş hem bütçenize katkı sağlar hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Çalışan insanların her gün yemek yapması zor ve yorucu olacağından dolayı önceden pişirilen yemeklerin derin dondurucuda saklanması büyük bir avantaj sağlar. Peki, derin dondurucuya konulabilecek besinler nelerdir? Hangi besinler derin dondurucuda saklanmaz?
Cheesecake, turta, kek, kurabiye gibi tatlılar derin dondurucuya konulabilir. Kurabiyeleri pişmiş ya da hamur olarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Cheesecake ve pasta tarzı tatlıları önceden pişirdikten sonra soğutarak dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kümes hayvanları, dana eti, kuzu eti, balık ve pişmiş etleri derin dondurucuda saklamak oldukça ideal bir seçenektir. Herkesin sıklıkla tercih ettiği saklama yöntemlerinden biridir.
Ev yapımı sos ile tıpkı tavuk suyunda kullanacağınız gibi yemek hazırlarken sos olarak ekleyebilir veya makarna sosu olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kiraz, erik, nektarin, şeftali, ananas, mango ve muz gibi sert çekirdeği olan meyveler ve kızılcık, kuş üzümü, böğürtlen, yaban mersini, çilek ve ahududu gibi meyveler derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Kuruyemişleri derin dondurucuda rahatlıkla saklayabilirsiniz. Kuruyemişlerin içinde bulunan, ısı ve ışığa maruz kalmadan rahatlıkla bozulabilen sağlıklı yağların yüksek olmasından dolayı dondurucuda saklanması uygundur. Önerilen saklama süresi yaklaşık üç aydır.
Brokoli, mısır, kabak, bezelye, mantar, ıspanak, fasulye, havuç, biber gibi sebzeler dondurucuya konulabilir. Yüksek bir su içeriğine sahip olan sebzelerin dondurucuya konulmadan önce pişirilmesi, sotelenmesi ya da püre haline getirilmesi önerilir.
Tavuk suyunu derin dondurucularda muhafaza edebilirsiniz. Çorbalar ise büyük ya da küçük porsiyonlarda saklama kaplarında ve dondurucu torbalarda derin dondurucuya konulabilir.
Rendeleyip hava geçirmeyen bir saklama kabında sert peynirleri saklayabilirsiniz. Bunun yanında margarin ve tereyağı gibi sert yağları derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Taze yeşillikleri, uygun saklama koşullarını sağlayarak derin dondurucuda 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Dondurulmuş pizza insanların satın aldığı en popüler dondurulmuş gıdadır. Kendi yaptığınız pizzayı da derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bütün ekmek çeşitlerini dilimleyerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Sıklıkla satın alınan milföy hamurunu ve kendi yaptığınız hamurları da rahatlıkla derin dondurucuda saklayabilirsiniz.