Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, çocukların büyümesinde önemli bir dönem olan 0-6 yaş dönemindeki sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimlerini Erken Çocukluk Eğitimi ile destekliyor.
Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, çocukların büyümesinde önemli bir dönem olan 0-6 yaş dönemindeki sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimlerini Erken Çocukluk Eğitimi ile destekliyor.
0-6 yaş arasını kapsayan okul öncesi dönemde, çocukların öğrenmeleri artarken, temelleri evde atılan alışkanlıkları gelişiyor, zihinsel yetenekleri hızla gelişip biçimleniyor. Yaşıtlarıyla ilişkiye giren çocuklar, paylaşmayı, iş birliğini, uyumlu davranmayı, özgürlüğü de öğreniyor. Bu nedenle okul öncesi dönemde çocuğun eğitim alması büyük önem taşıyor. Bahçeşehir Koleji, bu dönemde çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimlerini Erken Çocukluk Eğitimi ile destekliyor.
Bahçeşehir Koleji’nin sunduğu Erken Çocukluk Eğitimi’nde öğretmenler tüm gelişim alanlarında çocuklara rehberlik ederken, çok yönlü eğitim materyalleriyle donatılmış güvenli, sağlıklı ve özgür sınıf ortamlarında her öğrencinin bireysel farklılıklarını dikkate alarak etkinlikleri buna göre planlıyor. 4 ve 5 yaş gruplarında Çift Dilli Eğitim ya da Half Day English/Yarım Gün Türkçe Yarım Gün İngilizce programları uygulanıyor. Çift Dilli Eğitimde sınıfta bir Türk ve bir yabancı öğretmen bulunuyor. Programın yüzde 70’i İngilizce, yüzde 30’u Türkçe olarak yürütülüyor. Half Day English uygulamasında ise yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce öğretmeni ile gerçekleştiriliyor.
Bahçeşehir Koleji’nin tüm dünyada kabul gören uluslararası birçok modelin kendi eğitim sistemimize entegre ederek oluşturduğu Erken Çocukluk Eğitimi; Mathazone Matematik Eğitimi, Finansal Okuryazarlık, Yaşayan Değerler Eğitimi, Drama Eğitimi, Kodlama ve Robotik, Göster-Anlat Eğitimi, Hayal Fabrikası gibi birçok uygulamanın yer aldığı farklılaştırılmış eğitim içeriğiyle dikkat çekiyor. Beyin Temelli Öğrenme, Reggio Emilia, High Scope, STEM Junior yaklaşımları eğitimin temel taşlarını oluşturuyor.
Beyin Temelli Öğrenme, bilgiyi ezberlemek yerine anlamlı hale getirme amacı taşıyor. Beynin her iki yarım küresini de harekete geçirecek bilişsel, sanatsal ve devinimsel çok çeşitli etkinliklere yer verilen Beyin Temelli Öğrenme modelinde öğrenci derse aktif olarak katılıyor, duygularının farkına varıyor ve bu duyguları yansıtıyor. Reggio Emilia yaklaşımıyla çocuklara somut yaşantılar sunularak yeni keşifler yapmalarına fırsat tanınıyor. Program, hayal fabrikalarında projelerle sürekli araştırma üzerine kuruluyor. High Scope yaklaşımında ise öğrenciler yapacakları çalışmaları ve oyunları kendileri planlıyor. Çocukların seçim yapmalarına, karar alma mekanizmalarının geliştirilmesine, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin ve yeteneklerinin geliştirilmesine destek veriyor. STEM Junior ile okul öncesi eğitimde bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat çalışmaları entegre şekilde sunularak öğrencilerin bir konu üzerinde derinlemesine bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.
Bahçeşehir Koleji, çocukların hayat boyu öğrenmede temel yetkinliklere sahip olmalarını ve gelişimlerini hedefleyen özgün eğitim modeli Master First ile çocukların keşfederek, yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlıyor. Master First kapsamında çevrelerinde olan değişimleri fark edebilme, iklim değişikliği hakkında bilgilenme, kıtlık, çölleşme gibi kavramları öğrenmeleri, üzerine düşen sosyal sorumlulukların bilincine varabilmeleri için çocuklara İklim Değişikliği Ve Farkındalığı; sosyal problemleri fark edebilme ve çözümler üretebilmeleri için Çocuklar İçin Felsefe eğitimleri veriliyor. Finans Okuryazarlığı ile tasarruf- yardım etme- birktirme- harcama kavramlarını öğrenmeleri ve günlük yaşamda bilinçli olarak kullanabilmeleri; amaçlanırken; Duygu Okuryazarlığı ile de çocukların sosyal yaşamda birbirini anlama, anlayışlı olma, empati ile davranma konularında bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Beslenme Okuryazarlığı ise çocukların gıda hakkında bilinçlenmeleri, gıdayı korumak, dengeli beslenme kuralları, israf etmeme, bilinçlenmeleri ve günlük hayatlarında uygulamaya yönelik beceri kazanmaları hedefleniyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı