Uluslararasılaşma alanında Türkiye’nin öncü üniversitesi Türkiye’de 5 yıllık kurumsal akreditasyon alan ilk üniversite olan Ege Üniversitesi, uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ile dünyaya açılmaya devam ediyor.
Uluslararasılaşma alanında Türkiye’nin öncü üniversitesi
Türkiye’de 5 yıllık kurumsal akreditasyon alan ilk üniversite olan Ege Üniversitesi, uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ile dünyaya açılmaya devam ediyor. Ülkemizdeki araştırma üniversiteleri arasına ismini yazdıran Ege Üniversitesi, yeni dönemdeki ana hedeflerinden birisi olan uluslararasılaşma misyonunu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde somut adımlar atıyor. Üniversitenin uluslararası değişim programlarında sağladığı olanaklar, tercih döneminde de EÜ’yü bir adım öne çıkarıyor.
Uluslararasılaşma çalışmalarını hem eğitim öğretim hem de araştırma-geliştirme alanında sürdürdüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi markasını dünyada tanınır hale getirmek için çalışıyoruz. Bunun için yurt dışındaki üniversitelerle sürekli temas halindeyiz. Üniversitemiz, YÖK’ün uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda seçilen pilot üniversitelerden birisi. Uluslararası alanda 565 ikili iş birliği anlaşması, 47 farklı ülkeden 152 uluslararası iş birliği protokolü, Erasmus Plus kapsamında da 557 anlaşmamız bulunuyor. Bunun dışında Farabi, Mevlana, Orhun gibi değişim programlarından öğrencilerimiz yararlanabiliyor. Erasmus Plus programı dâhilinde yurt dışına en çok öğrenci gönderen beşinci, yurt dışından en çok öğrenci alan dördüncü üniversiteyiz. Üniversitemizde beş farklı kıtada 117 ülkeden toplam bin 972 uluslararası öğrenci bulunuyor” diye konuştu.
“İş birliği sayımızı ve çeşitliliği artıracağız”
Son zamanlarda özellikle Türk Cumhuriyetleri ile önemli iş birliklerine imza attıklarını dile getiren Rektör Budak, “Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile Türk yükseköğretiminde ilk olan bir modeli hayata geçirdik ve çift diploma programı anlaşması yaptık. Bu modelle üniversitemiz, bilim ihraç eden bir nitelik kazandı. Yine uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda ‘Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu’na ev sahipliği yaptık. Türkiye’den 33, Özbekistan’dan 56 üniversite rektörünün katıldığı forumda iki ülke üniversiteleri arasında 60 akademik iş birliği protokolü imzalandı. Her iki ülke rektörleri İzmir iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular. Bu alandaki iş birliği sayımızı ve çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda uluslararası çift diploma, öğretim elemanı ve uluslararası öğrenci değişimi, TÜBİTAK yurt dışı doktora araştırma burs programı katılımı, yurt dışındaki üniversiteler ile ikili anlaşmalar, kaliteli yabancı dil eğitimi, uluslararası nitelikli araştırmacı istihdamı gibi pek çok konuda önemli adımlar atacağız” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı