İlerleyen yaş, genetik ve çevresel faktörler, yanlış beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı, az su tüketimi gibi etkenler cilt yaşlanmasına ve yüzde sarkmalara neden olabiliyor.
İlerleyen yaş, genetik ve çevresel faktörler, yanlış beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı, az su tüketimi gibi etkenler cilt yaşlanmasına ve yüzde sarkmalara neden olabiliyor. Ameliyatsız yüz gençleştirme işlemleri arasında son dönemlerde gençlik ipi de olarak bilinen iple yüz germe uygulaması başarılı sonuçları ile öne çıkıyor. Memorial Sağlık Grubu Medstar Topçular Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Mustafa Keleş, iple yüz germe işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
İple yüz germe, özel dikişlerle yüzde gerdirme ve yumuşak dokuda sıkılaştırmayı hedeflemektedir. Bu işlem sarkık yüz hatları olan veya kaş, orta yüz, çene ve boyunda yaşlanma belirtileri olan kişilere uygulanabilmektedir. Geçici bir yüz germe etkisi isteyen hastalarda bu yöntem ile istenilen estetik sonuçlar alınabilmektedir. İple yüz germede kişisel ihtiyaca uygun olarak tek bölgeye uygulama yapmak mümkündür. Kullanılan materyal kısa, çift yönlü, uzun çift yönlü, dikenli sütür veya uzun tek yönlü gibi farklı çeşitlerde olabilir. Farklı özellikleri bulunan bu ipler yüzde çeşitli etkiler elde etmek için kullanılır. Bu işlem klasik yüz germe ameliyatları ile kombine edilerek de uygulanabilir.
Hastalar işlem sonrası kısa sürede günlük yaşantısına devam edebiliyor
İple ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi 30 dakika ila 1 saat arasında yapılabilmektedir. Bu işlemlerin uygulandığı hastalar 1-2 saat gibi kısa sürede günlük yaşantılarına devem edebilir. İple yüz germe gibi işlemler geçici bir yüz germe etkisi elde etmek için uygun tekniklerdir. Sonuçları korumak veya geliştirmek için yeni ipliklerin eklenmesi gerekebilir. Bu süre hastalara göre farklılık göstermekle birlikte, ortalama 1-2 yıl olabilir.
Diğer tekniklerle kombine edilebilir
İple yüz germe işlemi botoks veya geçici dermal dolgu uygulamaları gibi görülmelidir. Çünkü belirli bir süre sonra işlemin etkisi geçer ve bu durumun başarısızlık olarak değerlendirilmemesi gerekir. İple yüz germe, diğer cerrahi olmayan tekniklerle birlikte kombine edilebilir ve daha hedeflenen genç görünüm sağlanabilir.
Deneyimli uzmanlarca steril koşullarda yapılmalı
İple yüz germe işleminden sonra şakaklarda veya kulak arkasında geçici rahatsızlık ve ağrı hissi olabilir. Şişlik ve morluk minimal düzeydedir. Bazı hastalar ağızlarını genişçe açmakta zorluk çekebilirler ve ancak bu durum günlük yaşamı etkilemeyecektir. İşlem yapılan alandaki katlanma görüntüsü iki ila üç hafta içinde kaybolur. İşlemin bu konuda tecrübeli uzmanlara, uygun koşullarda yaptırılması işlem başarısı ile genel sağlığın korunması açısından çok önemlidir.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı