kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C

Identify Partner Programı KYC Pazarını Büyütecek

Dijital müşteri davranışları, sektörlerdeki etkisini artırdıkça bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarı da gelişimini sürdürüyor.

Identify Partner Programı KYC Pazarını Büyütecek
22.06.2022 13:00
211
A+
A-

Dijital müşteri davranışları, sektörlerdeki etkisini artırdıkça bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarı da gelişimini sürdürüyor. Avrupa’da ve ülkemizde KYC denilince akla ilk gelen çözüm sağlayıcı olan Identify, yeni başlattığı “Identify Partner Programı” ile kabul gören ileri teknolojisini Türkiye pazarında daha güçlü ve yaygın biçimde konumlandırmayı hedefliyor.

 

Dijital müşteri kavramı dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş dünyasının gündeminde yer almayı sürdürüyor. Dijital müşteriler ise yakın geçmişe kadar, genel olarak e-ticaret ve bu  alanda yapılan satın alma işlemleri odağında ön plana çıkıyordu. Özellikle son birkaç yıldır yüksek hızda artan dijitalleşme, pandeminin olumlu sayılabilecek tek etkisi olan dijitalleşmeye yaptığı doping etkisi ile artık çok sayıda tüketici dijital müşteri olma özelliğini kazanıyor. Bu kişiler evlerinden dahi dışarı çıkmadan arzu ettikleri markaların müşteri ekosistemlerine güvenle dahil olabiliyorlar. 

 

Burada hem müşteriler hem kurumlar için en kritik konu ise sistemlere dahil olan kişilerin ve devamındaki işlemlerin herhangi bir dolandırıcılık konusuyla ilişkilendirilmemesi oluyor. İşte burada konu Uzaktan Kimlik Doğrulama’ya ve KYC’nin önemine geliyor. Avrupa’daki ve dünyadaki standartları ilgili bölgelerdeki regülasyon kurumlarınca belirlenen KYC, aslında siber güvenlik gibi çok hassas bir alanı temsil ediyor.

 

Identify verimli iş ortaklıklarını Avrupa’ya da taşımayı hedefliyor

KYC konusunda Avrupa’da sağladığı başarıyı Türkiye’ye taşıyan lider KYC teknolojileri şirketi Identify’ın Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal yaptığı açıklamada “Hiper dijitalleşme ve bilinçli biçimde şekillenen regülasyon sayesinde KYC pazarı Türkiye’de hızla büyümesini sürdürüyor. Identify hem Türk hem de Alman mühendis ve analistlerden oluşan ekibiyle ortaya koyduğu güçlü ARGE sayesinde geliştirdiği çözümle sektörün standartlarını tanımlıyor. Biz teknolojiyi her daim geliştirmeye ve ileri taşımaya devam ediyoruz. Öte yandan, pazarın sağlıklı biçimde büyümesi için de önemli bir misyon üstleniyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız Identify Partner Programı ile güçlü ve güvenilir teknoloji sağlayıcılarıyla iş ortaklıkları geliştirmek hedefindeyiz. Kurumsal seviyede başarılı performansa sahip şirketlerle Türkiye’de başlatacağımız ve verimli olacak iş birliklerini de gelecek dönemlerde Avrupa’ya da taşımayı hedefliyoruz” dedi.

 

Global olarak yayınlanan raporlara bakıldığında, uzaktan kimlik doğrulama pazarının 2026 yılına kadar 18,6 milyar doları aşarak yüzde 16,6 oranında büyümesi bekleniyor. Aynı raporlarda ayrıca, 2021 yılında 1,1 milyar olan uzaktan kimlik doğrulama işlemlerinin sayısının 2026’da 3 katına çıkarak 3,8 milyara yükseleceği işaret ediliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.