Narlıdere Belediyesi, ilçenin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’deki restorasyon sürecinin sonuna geldi.
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’deki restorasyon sürecinin sonuna geldi. Belediye ve Slow Food Narlıdere Birliği, kentin yeni turizm alanı olmaya aday Yukarıköy’de İzmirli Lokantacılar’ı ağırladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İlçemizde göreve başladığımızdan bu yana her daim küçük üreticiyi destekledik. Bu kapsamda Slow Food Birliğimiz ile önemli işbirliği yapıyoruz. İzmirimiz’in değerli lokantacılarına, ilçemizin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’ü tanıtıyoruz” dedi. Köy-Koop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ise, “Narlıdere, tüketici ayağında küçük üreticinin önemini bilen bilinçli bir ilçe olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’de İzmir Valiliği’nin katkılarıyla aslına uygun olarak yürüttüğü restorasyon çalışmalarında sona geldi. Restorasyon sürecinin sona ermesiyle birlikte İzmir, yeni bir turizm destinasyon alanına kavuşacak. Hem İzmir’in lezzetlerini hem de Yukarıköy’ün tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla; Narlıdere Belediyesi’nin öncülüğünde, küçük üreticiyi destekleyen Slow Food Narlıdere Birliği ve İzmir Lokantacılar Odası, bölgede gezi ve çalışma toplantısı düzenledi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin’in ev sahipliğinde Tarihi Yukarıköy Meydanı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Köy-Koop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) Başkanı Doğan Kılıç, Slow Food Birliği Narlıdere Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Atilla ile İzmir Lokantacılar Odası’nın çok sayıda üyesi katıldı.
‘TURİZM ALANI OLACAK’
Yukarıköy’de aslına uygun yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in çok özel bir turizm destinasyon alanına sahip olacağına vurgu yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Bugün Slow Food Narlıdere Birliğimiz ile İzmirli Lokantacılarımız’ı ağırlıyoruz. İlçemizde göreve başladığımızdan bu yana her daim küçük üreticiyi destekledik. Bu kapsamda Slow Food Birliğimiz ile önemli işbirliği yapıyoruz. İzmirimiz’in değerli lokantacılarına, ilçemizin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’ü tanıtıyoruz. Umuyorum ki Yukarıköy’ün restorasyon süreci tamamlandığında değerli işletmecilerimizden, küçük üreticiyi destekleyerek burada faaliyet göstermek isteyenler olacaktır” dedi.
‘BİLİNÇLİ BİR BÖLGE’
Slow Food Narlıdere Birliği’nin küçük üreticiyi desteklediğini belirten Köy-Koop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, “Narlıdere, tüketici ayağında küçük üreticinin önemini bilen bilinçli bir ilçe olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda hem Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’e hem Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin’e hem de Slow Food Narlıdere Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Atilla’ya teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir’i çevresindeki 19 kırsal ilçe doyuruyor. Ödemiş, Foça, Dikili gibi ilçelerdeki üreticiler önemli bir rol oynuyor. Köy-Koop İzmir’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyorum. Bu görevi yürütürken Urla’da 20 dönüm zeytinliği olan üretici ile Kemeraltı’nda küçük bir pide salonu olan işletmecileri birbirinden ayırmıyoruz. O yüzden Narlıdere’deki küçük üretici odaklı yapı çok önemli. İlçemizin yerel lezzetlerine sahip çıkılması çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.
İYİ-TEMİZ-ADİL GIDA
Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin, “İlk günden bu yana Narlıdere halkı, küçük üreticiye sahip çıkıyor. Bu bağlamda Slow Food Narlıdere Birliği olarak, küçük üreticiye çok önem veriyoruz. Hem küçük üretici kazanıyor hem de Narlıdere halkı, ‘İyi-Temiz ve Adil Gıda’ya ulaşıyor” dedi. Slow Food Narlıdere Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Atilla, “Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçenin önündeki vizyonu belirlerken; ‘Burası gastronomi bölgesi olacak’ dedi. Küçük üreticiyi öne çıkartan Slow Food hareketi, herkese öncülük ediyor. Sadece çok büyük markalar ve zincir restoranlar ile toplumsal bir kalkınma sağlanamaz. Ancak küçük üretici desteklenirse toplumsal kalkınma başarıya ulaşır. İzmir, barındırdığı çok sayıda lokanta ile gerçek bir Slow Food lokasyonudur. Narlıdere’de hangi sokağa girseniz orada mutlaka bir küçük üretici ile karşılaşmanız mümkün. Narlıdere’nin küçük üretici ile büyüyeceğine inanıyorum” diye konuştu. İLGEO Başkanı Doğan Kılıç ise, “Narlıdere’de ve Yukarıköy’de bizim de önemli katkılarımız olacak. Narlıdere Belediyesi ve Slow Food Narlıdere Birliği ile işbirliği yapmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından heyet Yukarıköy’ü adım adım gezdi. Bölgede restorasyon sürecini yürüten mimar ve mühendislerden bilgiler alan heyet ardından toplantıya Narlıdere Belediyesi’nin Park Orman Tesisleri’nde devam etti.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı