Güzellik trendlerine ilgi duyup takip ediyorsanız, muhtemelen kaş laminasyonunu duymuşsunuzdur. Instagram’da neredeyse her yerde paylaşılan kaş laminasyonu, kusursuz kaşlara sahip olmanın yeni en iyi yolu olarak microblading’in yerini almaya ve listelerde belirmeye hazır bir trend. Peki, kaş laminasyonu nedir? Ne kadar kalıcı? Kaş laminasyonu nasıl yapılır?
Kaş liftingi olarak da bilinen kaş laminasyonu, kaşları düz, dolgun ve doğru yönde olacak şekilde düzeltir. Kaşlarınız olduğundan daha kalın görünür çünkü onları düzeltirler. Günümüzde yüz hatlarının, güzelliğin ve ifadenin merkezlerinden biri olan kaşların dolgun ve kusursuz görünmesi için farklı yöntemler kullanabiliriz. Özellikle aşırı kalın ve kalın kaşlardan kurtulmak isteyenler için kaş presleri şu sıralar çok revaçta. Bu kaş düzeltme işleminin 3 aya kadar sürebilen yarı kalıcı bir uygulama olduğu bilinmektedir.
Kaş laminasyonunda ilk adım olarak, kaşlarınızı bu işlem için özel olarak üretilmiş bir temizleyici ve sabunla iyice temizleyin. Alınması gereken kaşlar varsa cımbız veya ip ile alınabilir. Kaşları kaldırmak için krem veya losyon uygulayın. Daha sonra yukarı doğru fırçalayarak kaşlarınızı şekillendirin. Yapışkan solüsyonla şekillendiriliş kaşlar sabitlenir. Son adım olarak, tahrişi önlemek için besleyici yağlar kullanın. Bu noktada kaşlarınız çok hafifse boyatmasını isteyebilirsiniz. Ancak bu işlemde kaşlar arasındaki boşluk doldurulmayacağını tekrar hatırlatalım. Sadece kendi kaşlarınızın rengini değiştirebilirsiniz.
Kaş laminasyon işlemi üç adımda yapılır. İşlem; kaşları yukarıda tutmak için önce kaldırın, ardından kaşları bir nötrleştirici ile sabitleyin, ardından cilt tahrişini önlemek için besleyici bir yağ kullanın. Kaş laminasyonunun maliyeti, nerede yaptığınıza bağlıdır. Ancak ortalama 60 0 ile 1000 TL arasındadır.
İşlemden hemen sonra kaşlarınızı 24 saat kuru tutmanız ve ellerinizle kaşlarınıza dokunmamanız önemlidir. Daha sonra kaş laminasyonu konusunda uzman bir kişi kaşlarınızı bir süre nemlendirici ile nemlendirmenizi önerebilir. Burada bakım ve tedavi önerileri kişiden kişiye değişebilir. Uzmanın söyleyeceklerini dikkatle dinlemeniz ve bu şekilde özen göstermeniz önemlidir.