kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C

Memede Kıl Neden Olur? Kadınlarda Göğüs Kıllanması Nasıl Geçer? 

Memede Kıl Neden Olur? Kadınlarda Göğüs Kıllanması Nasıl Geçer? 
19.08.2021 11:00 | Son Güncellenme: 19.08.2021 02:47
3.434
A+
A-

Memede kıl neden olur? Sorusunun cevabını birçok kadın merak etmektedir. Her üç kadından birinin özellikle meme ucunda ten ve vücut tipi fark etmeksizin kıllanma görülmektedir.  

Vücudumuzun tamamı kış kökleri ile kaplıdır. Bu yüzden de kadınların meme bölgelerinde kıllanma meydana gelebilir. Memede meydana gelen sert, siyah kıllar tamamen fizyolojik bir durumdur. Bazen bazı nedenlerden dolayı kadınların bir kısmında kıllanmalar artabilmekte ve rahatsız edebilmektedir.  

Memede Kıllanma Neden Olur? 

  • Genetik faktörler yüzünden memenizde normalden fazla kıl olabilir. Aile fertlerinizden herhangi birinde meme kıllanması varsa gen aktarımı yüzünden memenizde kıllar olabilir.  
  • Memede kıllanmanın meydana gelmesinin en büyük sebebi hormon bozukluğudur.  
  • Vücuttaki testosteron (erkeklik) hormonunun yüksek seviyede salınması vücut kıllanmasını arttırmaktadır. 
  • Hamilelik, menopoz gibi durumlarda yaşanan hormonal dalgalanmalar göğüs ucundaki kılların kalınlaşmasını ve koyu renkli çıkmasını tetikleyebilir.  
  • Kullanılan ilaçların yan etkileri sonucunda vücutta özellikle göğüs kısmında kıllanmalar gerçekleşebilir. 
  • Üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen polikistik over sendromu vücuttaki hormonal bozukluğun göstergesidir. Bu yüzden de bu hastalık sahibi kadınların büyük kısmında memede kıllanma mevcuttur.  
Memede Kıl Neden Olur? Kadınlarda Göğüs Kıllanması Nasıl Geçer? 

Memede Kıl Neden Olur? Kadınlarda Göğüs Kıllanması Nasıl Geçer?

Kadınlarda Göğüs Kıllanması Nasıl Geçer? 

Kadınlarda göğüs kıllanmasının geçmesi için pek çok alternatif yol bulunmaktadır. Bu yollardan hangisini tercih edeceğiniz tamamen size kalmış. 

Epilasyon: Lazer ya da iğneli epilasyon yöntemiyle memenizdeki kıllardan birkaç seans sonrasında tamamen kurtulabilirsiniz. 

Ağda: Vücut tipinize uygun bir ağda bandı ile memenizdeki kılları alabilirsiniz. Ağda yaparken ağdayı kıl köklerinizin tersine olacak şekilde çekmelisiniz.  

Cımbız: Hem ekonomik hem de kendinizin kolayca halledebileceğiniz bir yöntem kıllarınızı cımbızla almak. Meme bölgenizde çok fazla kılınız yoksa seyrek kıllarınızı tek tek cımbızla çekerek kurtulabilirsiniz. Biraz acılı bir yöntem olsa da kıllardan kurtulmak için güzel bir alternatif.  

Hormon Tedavisi: Memenizin kıllanmasının sebebi hormonla bozukluklarsa en iyi çözüm bir doktora başvurarak hormon tedavisine başlamak olacaktır. Doktor kişiye özel ilaçlar vererek gerekli gördüğü süre boyunca hormon tedavisine başlayabilir.  

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.