kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,4821
EURO
36,6084
ALTIN
3.065,38
BIST
9.714,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
7°C
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
9°C
Cuma Az Bulutlu
8°C
Cumartesi Çok Bulutlu
10°C
Pazar Çok Bulutlu
11°C

‘Öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz

Üniversite adaylarının tercih heyecanı devam ediyor.

‘Öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz
03.08.2022 14:10
179
A+
A-

Üniversite adaylarının tercih heyecanı devam ediyor. 27 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar, sadece iyi bir eğitim değil, öğrencilerinin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bölümleri tercih etmeleri konusunda adayları uyarıyor. İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, “İstinye Üniversitesi’nde öğrenmeyi öğrenmiş bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz” diyor.

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih heyecanı başladı. Adaylar tercihlerini 5 Ağustos’a kadar yapabilecekler. Üniversite adayları tercih etmek istedikleri bölümleri araştırarak, tercih listelerini oluşturmaya devam ediyor. Uzmanlar, sadece iyi bir eğitim değil, öğrencilerinin ders dışında da donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bölümleri tercih etmeleri konusunda adayları uyarıyor. Bölümün imkanları, ders dışı öğrencilere sağladığı faydalara dikkat edilmesi gerektiğine değiniyorlar. İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı & Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, yapay zekâ veya veri madenciliği gibi teknolojilerin sadece yazılım ve bilgisayar alanında değil, mühendislikten tıbba hatta psikolojiye kadar her alanda kullanıldığına dikkat çekiyor. Bu teknolojiler sayesinde çok daha ileri araştırmalar yapılabildiğini belirten Çetin, hayata dokunan uygulama ve sonuçların bu uygulamalar sayesinde ortaya çıkabildiğini de ifade ediyor. Adayların tercih yaparlarken gelecekte onlara fayda sağlayacak donanımları da kazandıran alanlara yönelmeleri gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çetin, İstinye Üniversitesi’nde ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

 

Güncel problemlere yenilikçi çözümler

 

Dünya değişiyor; geleceği yakalamak için eğitim öğretim de bu yeni düzene ayak uydurmak durumunda kalıyor. Günümüzde bir öğrencinin ihtiyacının sadece kitap bilgisini almak olmadığını belirten Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin ihtiyacının bilgiyi kullanarak olayları ilişkilendirebileceği ve hayal ederek bunu gerçekleştirebileceğine inandığı yetkinlik ve özgüveni edinmek olduğunu belirterek şunları söylüyor: 

“Yapay zekâ veya veri madenciliği gibi teknolojileri düşündüğümüzde akla ilk gelen alanlar klasik anlamda yazılım ve bilgisayar mühendisliği olabilir. Oysa, makine mühendisliğinden endüstri mühendisliğine, tıptan psikolojiye kadar akla gelebilecek her alanda bu teknolojiler sayesinde çok daha ileri araştırmalar yapılarak hayata dokunan uygulama ve sonuçlar elde ediliyor. Örneğin, üniversitemizdeki Tıpta Yapay Zekâ Uygulamaları Araştırma Merkezi, gerek Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, gerekse Tıp Fakültesi öğrencilerinin güncel problemlere yenilikçi çözümler üretebildikleri fırsatlar sunmaktadır. Bir diğer etkileşim örneğinde ise, CERN gibi dünyanın önde gelen temel araştırma ve teknoloji merkezlerinde görev alan akademisyenlerimiz mühendislik öğrencileriyle yaptıkları çalışmalarla onları 21. yüzyılın doğurgan teknolojileriyle tanıştırmaktadır.”

 

İstinye Üniversitesi’nde ‘etkileşme’ ve ‘erişim’ öncelikli

 

Öğrencilerine geleceğin koşullarına uygun yetkinlikler kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Çetin, “İstinye Üniversitesinin vizyonunda ‘etkileşme’ ve ‘erişim’ önceliklidir. Bu öncelikleri güvence altına alan kurumsal kültürün temelinde ise Ar-Ge ve sürekli iyileştirme yatmaktadır. Araştırma yönü kuvvetli akademisyenlerin rol-modelliğinde, sürekli güncellenen ve çeşitliliğe imkân veren eğitim-öğretim programlarıyla öğrencilerimize geleceğin koşullarına adapte olabilecekleri yetkinliği kazandırırken onları ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler olarak mezun etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.