kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C

Opet, ‘Doğaya Saygı’ Projesi İle “Kırsal Kalkınma” Çalışmalarına Devam Ediyor

Yangından Etkilenen Orman Köylerinde Umutlar Yeşeriyor…   OPET, “Doğaya Saygı Projesi” kapsamında Mayıs ayında yeni bir çehreye kavuşan Bayır Köyü’nün ardından Çökertme, Bozalan, Gökbel ve Otmanlar köyleri için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Opet, ‘Doğaya Saygı’ Projesi İle “Kırsal Kalkınma” Çalışmalarına Devam Ediyor
12.08.2022 11:40
171
A+
A-

Yangından Etkilenen Orman Köylerinde Umutlar Yeşeriyor…

 

OPET, “Doğaya Saygı Projesi” kapsamında Mayıs ayında yeni bir çehreye kavuşan Bayır Köyü’nün ardından Çökertme, Bozalan, Gökbel ve Otmanlar köyleri için çalışmalarına hızla devam ediyor. Proje ile geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarından zarar gören köylerde, fiziksel değişim ve rehabilitasyon çalışmaları yapılıyor. Ayrıca eğitim programları düzenlenerek ekonomik ve sosyo-kültürel gelişime de katkı sağlayarak kırsal kalkınma hedefleniyor.

 

“OPET Doğaya Saygı Projesi” kapsamında Marmaris Bayır Köyü’nün ardından Milas’a bağlı Çökertme, Gökbel ve Bozalan köyleri ile Köyceğiz’e bağlı Otmanlar köyündeki çalışmalar hızla devam ediyor. Çökertme, Gökbel, Bozalan ve Otmanlar’ın sürdürülebilir kalkınmasına destek olmayı hedefleyen proje kapsamında, yıl sonuna kadar Marmaris Osmaniye, Bodrum Pınarlıbelen (Etrim), İrmene ve Çamlık köylerinde de düzenlemeler gerçekleştirilecek.

  

FARKINDALIK VE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA ODAKLANILIYOR 

 

Doğaya Saygı Projesi kapsamındaki çalışmalar; OPET’in koordinasyonunda Muğla Valiliği, Marmaris Belediyesi, Kaymakamlık, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü, Kültür Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve Müftülük gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği ile yürütülüyor. Köylerde, fiziksel değişim ve rehabilitasyon çalışmalarının yanı sıra yöre halkına yönelik eğitim programları düzenlenerek, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişime de katkı sağlamak hedefleniyor. Ayrıca yaşanan orman yangınları, iklim değişikliği ve diğer doğal afetlere ilişkin farkındalık yaratmak için eğitim çalışmaları yapılıyor. Muğla Valiliği’ne bağlı tüm bağlı kurum ve kuruluşlar ile Marmaris Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen proje, aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin akademisyenleri Prof. Dr. Selçuk Aktürk, Prof. Dr. Adnan Diler, Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu, Prof. Dr Ummuhan Gökovalı, Doç. Dr Öncü Başoğlan Avşar, Doç. Dr. Serkan Dirlik, Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca ve Dr. Öğretim Üyesi İlke Tekin’den bilimsel, mimari, arkeolojik ve iktisadi konularda danışmanlık alınarak geliştiriliyor.  

 

“SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, yaz ayları ile birlikte orman yangınlarının ve riskinin de arttığına dikkat çekerek proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “Geçtiğimiz yıl hepimizi derinden üzen orman yangınları ne yazık ki bu yıl da bazı bölgelerimizde yaşanmaya devam ediyor. Yangınları ve yangın nedeniyle oluşabilecek zararı en aza indirmenin en önemli yolu, bu konudaki farkındalığı artırmak ve bilgi sahibi olmak. Doğaya Saygı projemiz kapsamında bir yandan zarar gören köylerimize destek veriyor, diğer yandan eğitim odaklı farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Yangından hem ekonomik hem de fiziksel olarak zarar gören köylerimizde yeni geçim kaynakları oluşturmak, köylerimizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Köylerimizin tarihine, arkeolojik, kültürel ve tarımsal zenginliklerine dikkat çekerek köy halkı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projemiz, Bayır Köyü’nden sonra Milas’taki Çökertme, Bozalan ve Gökbel Köyleri’nde de hızla devam ediyor.  Tüm köy evleri ve köy meydanlarında yürüttüğümüz mimari çalışmalarla köylerimizi yeni bir çehreye kavuştururken, halk eğitim kursları, kooperatifçilik, köylerimize özgü ürünlerin coğrafi işaret başvuruları ile köylerimizin sürdürülebilir ekonomik kalkınması ve ülkemizin gelişimi için çalışıyoruz.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.