kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

Oyun Alışverişlerindeki Artış sürüyor

Oyun ve oyun içi alışverişlerde hem indirimleriyle, hem de çeşitliliğiyle ön plana çıkan oyunfor’un açıkladığı verilere göre Temmuz ayında oyun alışverişleri yükselişini sürdürdü.

Oyun Alışverişlerindeki Artış sürüyor
05.08.2022 15:40
186
A+
A-

Oyun ve oyun içi alışverişlerde hem indirimleriyle, hem de çeşitliliğiyle ön plana çıkan oyunfor’un açıkladığı verilere göre Temmuz ayında oyun alışverişleri yükselişini sürdürdü.

 

Uluslararası 85’i aşkın oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası oyunfor’un yayınladığı bilgilere göre, oyun alışverişleri 2022’nin Temmuz ayında da artmaya devam etti. Alışverişlerde haziran ayına göre 4, geçen yılın Temmuz ayına göre ise 19 oranında artış görüldü. Artışa en fazla etki eden kategori mobil oyunlar olurken PC ve konsol oyunu alışverişleri de önceki aylara göre artış gösterdi.

 

World of Warcraft’ın dönüşü

Temmuz ayında oyuncuların en çok ilgi gösterdiği oyun yine PUBG Mobile oldu. Geçtiğimiz ay listeye giriş yapan Apex Legends Mobile ise bir basamak yükselerek altıncı sıraya yerleşti. Diğer yandan, en yoğun oyun içi ödemenin yapıldığı oyunlardan olan ve uzun süredir listede yer alan CS: GO ise bu ay listenin dışında kaldı. Sıralamadaki oyunların beşini mobil oyunlar oluştururken World of Warcraft, uzun bir aradan sonra en çok oyun içi alışveriş yapılan 10 oyun arasına girdi.

 

En çok oyun içi satış yapılan 10 oyun

 

  1. PUBG MOBILE

  2. Valorant

  3. Garena Free Fire

  4. Call of Duty Mobile

  5. League of Legends

  6. Apex Legends Mobile

  7. Roblox

  8. Arena of Valor

  9. Tom Clancy's Rainbow Six Siege

  10. World of Warcraft
     

İllere göre dağılım

Oyun alışverişlerinde haziran ayında en çok alışveriş İstanbul’dan yapıldı. İstanbul’u; Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip etti.

 

Yaş aralığına göre dağılım
 
Temmuz ayında toplam oyun alışverişlerinin önemli bir kısmı 21-30 yaş aralığındaki oyuncular tarafından yapıldı.
 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.