kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,5521
EURO
36,6036
ALTIN
2.918,08
BIST
9.269,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Gök Gürültülü
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
10°C
Pazar Çok Bulutlu
11°C

Plastik Sektörünün Dahilde İşleme’ye İlgisi Büyük

Türk Plastik sektöründe ihracata hazırlanan firmalar için “Plastik Sektörü İhracatında Dâhilde İşleme Rejimi ve Uygulamaları” başlıklı toplantı, sektör temsilcilerinin yoğun ilgisine sahne oldu.

Plastik Sektörünün Dahilde İşleme’ye İlgisi Büyük
24.06.2022 10:40
201
A+
A-

Türk Plastik sektöründe ihracata hazırlanan firmalar için “Plastik Sektörü İhracatında Dâhilde İşleme Rejimi ve Uygulamaları” başlıklı toplantı, sektör temsilcilerinin yoğun ilgisine sahne oldu.

 

Ege Plastik Sanayicileri Derneği (EGEPLASDER) ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin ortak organizasyonu ile düzenlenen toplantıda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kimya Ürünleri ve Özel İhracat Dairesi Şube Müdürü Alper Erdil ve Akdeniz Chemson Kimya A.Ş  İthalat ve Teşvik Uygulama Uzmanı Dilek Özdalı konuşmacı olarak yer aldı.

 

// “TÜRK BÜROKRASİSİNİN ŞAPKA ÇIKARILACAK BAŞARISI”

Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı Şener Gençer; Avrupa’nın 2’inci, dünyanın 7’inci büyük üretim gücü olan Türk Plastik sektöründe firmaların mevcut iç pazar durumunun yarattığı olumsuz etkileri asgariye indirmek amacıyla ihracat kabiliyetlerini geliştirmek istediklerini vurguladı.

 

Üretim ölçekleri ne olursa ihracat yapan firmaların yararlandıkları enstrümanların başında Dâhilde İşleme Rejimi (DİR) geldiğini anımsatan Gençer, 17 yılı geride bırakan DİR sisteminin, Türk kamu yönetimi ve bürokrasisinin şapka çıkarılacak bir başarı öyküsü olduğunu ifade etti.

 

Kobi’lerin ihracata açılan kapısının DİR olduğunu, hammaddede yüzde 85 oranında ithalata bağımlı olan Plastik sektöründe DİR’in ayrıca önem kazandığına dikkat çeken Şener Gençer, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

 “YERLİ ÜRETİCİDEN DE DİR İLE HAMMADDE ALMAK MÜMKÜN.”

“Dâhilde İşleme Rejimi, 2005 yılından bugüne yürürlükte olan, dijital kanallarda son derece hızlı ve verimli şekilde işleyen, ihracata odaklanan firmalarımıza büyük kolaylıklar sunan bir sistemdir. Derneğimize üye olsun ya da olmasın sektörümüzde faaliyet gösteren firma temsilcilerimizden; DİR sisteminin finansal operasyonlarda nasıl kullanılacağı, işletmelere hangi vergisel avantajları sağladığı vb konularda yoğun sorular almaktaydık. Bu amaçla Ege İhracatçı Birlikleri ile el ele vererek Plastik sektörümüzde Dâhilde İşleme Rejimi’nin nasıl kullanılacağı ve hangi faydaları sağlayacağı konusunda toplantı düzenleme kararı aldık. DİR sanılanın aksine sadece ihracat amaçlı hammadde ithalatına odaklanan bir sistem değil. İhracat yapacaksanız, yerli üreticilerden de ciddi vergi avantajları ile ürün satın alarak üretip ihraç etmek mümkün. DİR’in operasyonel yönetimi konusunda bilgilerini bizlerle paylaşan uzmanlarımıza ve Ege İhracatçı Birlikleri’mize çok teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.