Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, asli üyesi olduğu Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından aday gösterildiği uluslararası bir kuruluş olan Asya Bilim Akademileri ve Dernekleri Birliği (AASSA) Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi'ne (WISE) 2021-2023 dönemi için üçüncü kez üye seçildi. Ayrıca Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı (BİDEB) Grup Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilme başarısı gösterdi.
EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan pek çok akademik birimde görev yapan yetkin araştırmacılarımız, bir yandan bilim dünyasına önemli katkılar sunarken; diğer yandan da ulusal ve uluslararası platformlarda görev alıyorlar. Sağlık Bilimleri alanında 2015 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, TÜBA tarafından aday gösterildiği Asya Bilimler Akademisi Bilim ve Teknolojide Kadın Komitesi (AASSA-WISE)’ne üçüncü kez üye seçildi ve TÜBİTAK BİDEB Grup Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilme başarısı gösterdi. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
AASSA- Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi (WISE)'nin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan ise, “2017 yılından itibaren üst üste iki dönem seçilerek görevlendirildiğim; ülkemi, akademimizi ve üniversitemi temsil ederek içinde yer almaktan onur duyduğum AASSA-Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi’ne üçüncü kez üye seçilmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Çünkü bilim kadınlarının karşılaştığı çeşitli sorunların tespit edilerek, çözüm üretilmesi gerektiği; ayrıca hem ülkemizde hem de dünyada rol model teşkil eden başarı hikâyelerinin paylaşılarak toplumda farkındalık yaratılması gerektiğine inanıyor ve destekliyorum. Bu noktada AASSA-WISE komitesi, AASSA üye ülkelerde bilim kadınlarının sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi ile birlikte kadınların bilimde ilerlemesini teşvik edecek çeşitli stratejilerin geliştirilmesini öncelikli amaç edinmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı