kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4711
EURO
36,2971
ALTIN
2.935,58
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
11°C

Siber Saldırılara Karşı Aktif Güncelleme

Büyük ağlarda devasa güvenlik önlemiyle karşılaşan siber saldırganlar, artık kolay lokma diye gördükleri son kullanıcıları hedefliyor.

Siber Saldırılara Karşı Aktif Güncelleme
21.06.2022 13:40
232
A+
A-

Büyük ağlarda devasa güvenlik önlemiyle karşılaşan siber saldırganlar, artık kolay lokma diye gördükleri son kullanıcıları hedefliyor. Bu nedenle, kurumların aktif güncellemeye geçmesi daha büyük önem kazandı.

 

Siber saldırganlar, dünyada ses getirmek hem de yüksek miktarlarda para elde etmek için yakın zamana kadar büyük kurumlara saldırılar yapmaya odaklıydı. Ancak, şimdi devasa ağlarla ve katmanlı güvenlik önlemleri ile uğraşmak yerine teknolojiye sonradan erişen küçük firmaları ve son kullanıcıyı hedefleyerek, büyük ağlara, sistemlere tersten ulaşmaya çalışıyor. 

 

Geçtiğimiz günlerde birçok güvenlik ve istihbarat teşkilatı, son yıllarda kurumsal ağlara erişimi olan kullanıcıların sistemlerini ele geçirerek, bu sistemler üzerinden kurumların güvenlik açıklarını test ederek sızdıklarını açıkladı. Bu açıklamalar, güvenliğin merkez ile sınırlı olmadığını ve son kullanıcıyı da içeren bütüncül bakış açısıyla yapılması gerektiğinin göstergesi.

 

Virüsler ev ve ofis yönlendiricileri bilgisayarlarına veya ağa bağlı depolama cihazlarına (NAS) yerleşiyor ve tespit edilmekten kaçınmak için yerel günlük dosyaları ya değiştiriyor ya da siliyor. Böylece, sistemlerin saldırıyı tespiti biraz olsun zorlaşıyor.

 

GÜNCELLEME YAZILIMLA SINIRLI KALMAMALI

 

Aktif güncellemenin önemine değinen BeyazNet Teknik Hizmetler Direktörü Akgün Yardımcı, şöyle konuştu:  

“Güncelleme deyince genelde sadece yazılımla sınırlı olduğunu düşünülüyor. Ancak, ağa bağlı herhangi bir cihaz, bütün ağ için tehlike çanları çaldırabilir. Kurumlarda yaptığımız güvenlik analizlerinde modem, asansör ekranları, kiosk, billboard gibi birçok cihaza kolayca erişilebildiğini ve içeriklerin değiştirilebildiğini tespit ettik. BT yöneticileri, hem tüm sistemlerine vaktinde mevcut yamaları uygulamalı, hem de kullanım ömrü geçen cihazları, sistemleri değiştirme ya da bilinen zafiyetleri yönetecekleri yapılar kurmalıdır. Merkezi bir yama yönetimi programı uygulayarak, listelenen güvenlik açıkları azaltabilir. Araştırmalar, yaşanan siber güvenlik olaylarının yarıdan fazlasının sadece güncelleme ile engellenebileceğini göstermektedir. ”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.