kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Srebrenitsa Buca’da unutulmadı Mavi Kelebekler anıldı

İNSANLIK tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul edilen ve 8 bin 372 Boşnak’ın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı Buca’da unutulmadı.

Srebrenitsa Buca’da unutulmadı  Mavi Kelebekler anıldı
12.07.2022 09:40
176
A+
A-

İNSANLIK tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul edilen ve 8 bin 372 Boşnak’ın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı Buca’da unutulmadı. Srebrenitsa Anıtı önünde gerçekleştirilen anmada konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Son nefesimize kadar 8 bin 372 canın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bundan 27 yıl önce Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırpların gerçekleştirdiği ve çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden 8 bin 372 Boşnak’ın acımasızca öldürüldüğü, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük katliam kabul edilen soykırım Buca’da lanetlendi. Törene Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu yöneticileri ve yurttaşlar katıldı. Bosna Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu “Mavi Kelebeklerin Başkenti Oratoryo Gösterisi” gerçekleştirildi.

 

Anmada katılımcılara seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 11 Temmuz 1995’te gerçekleştirilen katliamın acılarının bugün hala sürdüğünü vurguladı. Aradan geçen 27 yıla rağmen bugün hala akıbetleri bilinmeyen, mezarları meçhul, bir mezar taşı dahi olmayan kayıplar olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, “Sırp güçleri katlettikleri sivillerin kimlikleri tespit edilemesin diye cesetleri parçaladı ve sayısı 64'ü bulan toplu mezarlara gömdü. Hepimizin, bütün dünyanın gözyaşlarıyla izlediği bir dönemdi. 8 bin 372 masum insanın hunharca öldürüldüğü bu soykırım, tarihin kara lekesi, insanlığın en derin yarasıdır” dedi.

 

İNSANLIK ONURU ÇOK AĞIR BİR DARBE ALMIŞTIR

Srebrenitsa’da insanlık onurunun, “güvenli bölge” ve “uluslararası barış gücü” tanımının çok ağır bir darbe aldığını vurgulayan Kılıç, “Yaşanan katliamın kanı ise hala Avrupalı devletlerin elindedir. İnsanın insan olmaktan utandığı böylesi acı olayların dünyanın hiçbir yerinde bir daha yaşanmaması, bu soykırımların tekrar etmemesi için Srebrenitsa'yı hafızalarımızdan çıkarmayacak, silinmesine izin vermeyeceğiz. Unutmuyoruz, unutturmayacağız! Son nefesimize kadar 8 bin 372 canın sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından anıt önüne kırmızı karanfil bırakılarak tören sonlandırıldı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.