kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,5770
EURO
36,6407
ALTIN
2.902,40
BIST
9.344,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Gök Gürültülü
18°C

Ünüversiteden Mezun Olanların Yüzde 38’i Kendi Alanından Farklı Bir İşte Çalışıyor

E-LEARNING ALGI ARAŞTIRMASI’NA GÖRE KATILIMCILARIN YÜZDE 38’İ LİSANS EĞİTİMİNDEN BAĞIMSIZ BİR KARİYER HEDEFLİYOR   Geç ergenlik dönemine denk gelen üniversite ve bölüm tercihleri, üniversiteden mezun olana kadar değişebiliyor.

Ünüversiteden Mezun Olanların Yüzde 38’i  Kendi Alanından Farklı Bir İşte Çalışıyor
20.07.2022 11:10
165
A+
A-

E-LEARNING ALGI ARAŞTIRMASI’NA GÖRE KATILIMCILARIN

YÜZDE 38’İ LİSANS EĞİTİMİNDEN BAĞIMSIZ BİR KARİYER HEDEFLİYOR

 

Geç ergenlik dönemine denk gelen üniversite ve bölüm tercihleri, üniversiteden mezun olana kadar değişebiliyor. Uluslararası eğitim platformu Laba Turkey ve NielsenIQ araştırma şirketi iş birliğinde yapılan E-Learning Algı Araştırması’na göre, katılımcıların yüzde 38’i üniversiteden mezun olduktan sonra lisans eğitimi dışında bir kariyer hedeflediklerini söylüyor. Araştırmayı gerçekleştiren Laba Türkiye’nin Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, lisans döneminde alınan eğitimden bağımsız bir kariyere yönelenlerin oranının azımsanmayacak kadar fazla olduğuna değinerek belirlenen yeni kariyer için eksik kalan bilgilerin alınacak farklı eğitimlerle giderilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Geç ergenlik dönemine denk gelen üniversite ve bölüm tercihleri, üniversiteden mezun olana kadar değişebiliyor. Kafa karışıklığının sebebi kimi zaman eğitim kurumunun niteliği kaynaklı olsa da dönemin şartlarına ve ihtiyaçlarına göre değişen popüler meslekler, insanların beklentilerini karşılayamadığında yeni kariyer arayışlarını başlatıyor. Uluslararası eğitim platformu Laba Turkey ve NielsenIQ araştırma şirketi iş birliğinde yapılan E-Learning Algı Araştırması’na göre de katılımcıların yüzde 38’i üniversiteden mezun olduktan sonra lisans eğitimi dışında bir kariyer hedeflediklerini söylüyor. Araştırmayı gerçekleştiren Laba Türkiye’nin Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, lisans döneminde alınan eğitimden bağımsız bir kariyere yönelenlerin oranının azımsanmayacak kadar fazla olduğuna değinerek belirlenen yeni kariyer için eksik kalan bilgilerin alınacak farklı eğitimlerle giderilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Katılımcıların 72’si Üniversitenin Hayatlarında Olumlu Etkisi Olduğunu Düşünüyor

 

E-Learning Algı Araştırması’nın bulgularına göre üniversite eğitiminin hayatın her alanında olumlu etki yarattığını düşünenlerin oranı 72 iken lisans eğitiminin daha kolay iş bulmalarına yardımcı olduğunu düşünenlerin oranı 62’ye düşüyor. Üniversite bitirenlerin 38’i ise mezun olduğu lisans alanı dışında kariyerlerini sürdürüyor. Verilere dikkat çeken Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, genç yaşlarda belirlenen kariyer hedeflerinin yıllara göre değişiklik gösterebildiğini belirtiyor. Tuzlakoğlu, buna karşılık kendi alanı dışında bir kariyer hedefleyen yeni mezunların, pratikteki ve teorikteki eksiklerini konunun uzmanlarından alınabilecek eğitimlerle giderebileceğini söylüyor.

 

Kariyer Hedefleri 4 Yılda Değişebiliyor

 

Gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarını yorumlayan Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Eğitimin niteliği ve iş hayatına entegrasyonu Türkiye’de tartışılmaya devam ediyor. İnternet devrimi ve gelişen imkanlar sayesinde lisenin bittiği ve üniversite tercihlerinin yapıldığı 18 yaş dönemindeki seçimleri kalıcı olmaktan çıkartıyor ve kariyer hedefleri 4 yılda değişebiliyor. Dijital ve sürekli dönüşen bir çağda ihtiyaç duyulan iş alanları da değişiklik gösterebiliyor. Her ne kadar insanlar kendi alanlarıyla bağlantılı olan bu yeni mesleklere yönelse de araştırmamıza göre azımsanmayacak oranda üniversite mezunu, eğitim aldığı bölümden bağımsız bir meslek seçiyor. Bu durumda mezunların teorik ve pratik bilgi eksikliklerini, seçilen kariyerle ilgili işin mutfağından gelen yöneticilerden alınan eğitimlerle giderebiliyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.