kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
14°C
Pazartesi Açık
15°C
Salı Açık
17°C

Yataktaki Kötü Kokular Nasıl Yok Edilir ve Sararmış Yatak Nasıl Beyazlatılır?

Yataktaki Kötü Kokular Nasıl Yok Edilir ve Sararmış Yatak Nasıl Beyazlatılır?
24.08.2022 12:46
1.673
A+
A-

Yatağın üzerinde bazen kötü kokular sinebilir. Bu engellemek için de birçok yöntem vardır. En etkili yöntemlerden biri ise kabartma tozu yöntemi olmaktadır. Yatağın üzerine kabartma tozu serpin. Lekelerle uğraştıktan sonra, tüm yatağı temizleyebilir ve kokusunu giderebilirsiniz. Bunu yapmak için yatağın tüm yüzeyine bol miktarda kabartma tozu serpin. Yatağınıza taze bir koku vermek için, yatağa serpmeden önce en sevdiğiniz uçucu yağı beş damla kabartma tozuna karıştırın. Kabartma tozunu daha eşit bir şekilde uygulamak için önce bir elek içine dökün ve elek kullanarak yatağın üzerine dağıtın. Kokuları emmek için kabartma tozunu olabildiğince yatak üzerinde bekletmeye özen gösterin. Kabartma tozunu en az 30 dakika şilte üzerinde bekletin. Bu, asitleri parçalaması, kokuları emmesi ve leke temizliğinizden arta kalan sıvıları emmesi için zaman verecektir. Vaktiniz varsa kabartma tozunu birkaç saat açık bırakabilirsiniz. Yatakta ne kadar uzun olursa, o kadar çok emecek ve temizleyecektir. Daha sonra tekrar yatağı vakumlayarak kabartma tozunu temizleyin.

Yatak Sararması Neden Olur?

Yatakların sararmasının birçok nedeni vardır ve en iyi yataklar bile düzgün korunmadıkları takdirde zamanla bu lekelerden etkilenirler. Yaşlanma, yatağınızın rengini bozabilir – ancak günlük olarak maruz kaldığı ter, yağ, idrar ve diğer vücut sıvıları da öyle. Yatak sararmalarını önlemek oldukça kolay olmaktadır. Bu bir oksidasyon sonucu oluştuğu için yatak koruyucular ile engellenebilirler. Peki bu sararmalara ne neden olmaktadır?

Ter Lekeleri

Ter lekeleri ilk aşamada görünmeyebilir ancak zamanla yatağınızda sadece sarı lekelere değil aynı zamanda kötü kokulara da yol açabilir. Bu, yatağınızın, hatta yastıklarınızın sararmasının açık ara en yaygın nedenidir.

İdrar

Evde çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız yatağı ıslatmış olabilir ve yatağınızdaki ter ile aynı sarımsı lekelere neden olur. Ne yazık ki, aynı zamanda kurtulması daha zor olabilecek bir küf kokusu da oluşturabilir.

Yağlar

Yağ vücudunuzdan ve yatağınıza taşıdığınız yiyeceklerden gelebilir. Bu yağların neden olabileceği lekeler, sararıncaya kadar uzun süre geçmiş olması olabilir. Bu lekeleri tamamen çıkarmak için profesyonel bir yatak temizleyicisinin yardımını almak doğru olabilir.

Nem

Yatağınızdaki ter, idrar ve yağlar aşırı nem oluşturabilir ve küf ve küfün büyümesi için gereken tek şey budur. Diğer sarı lekelere benzer şekilde küf, yatağın belirli bir alanını kaplayan küçük sarı lekeler gibi görünebilir.

Saramış Yatak Nasıl Beyazlatılır?

Küçük bir kapta 2 yemek kaşığı (30 ml) hidrojen peroksit ve 1 yemek kaşığı (15 ml) sıvı bulaşık sabununu birleştirin. Bunları birlikte karıştırmak için bir kaşık kullanın ve köpükler oluşturun. Eski bir diş fırçasını köpüklere batırın. Köpükleri yatağın etkilenen bölgelerine nazikçe ovalayın. Fazla temizleyiciyi temiz, nemli bir bezle silin. Bu çözüm, kir, yiyecek ve içeceklerden kaynaklanan lekeleri tedavi etmek için etkili olacaktır. Biyolojik lekeleri enzim temizleyici ile temizleyin.

Biyolojik Lekelerin Temizlenmesi

Temiz bir beze biraz enzim temizleyici püskürtün. Enzim temizleyiciyi yaklaşık 15 dakika bekletin. Lekeyi çıkarmak için alanı aynı bezle kurulayın. Alanı soğuk suyla nemlendirilmiş temiz bir bezle kurulayın. Sıvı temizleyicileri doğrudan şilte üzerine püskürtmeyin. Şilteler ıslanacak şekilde tasarlanmamıştır, bu nedenle lekeleri temizlemek için gerektiği kadar az temizleyici kullanın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.