kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
11°C
İstanbul
11°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C

Yüzde 101 oranında artış gösteren e-posta tehditleri en önemli saldırı vektörlerinden biri olmaya devam ediyor.

Trend Micro'nun bulut tabanlı e-posta koruma çözümü yalnızca geçtiğimiz yıl 33,6 milyon tehdidi engelledi   Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 101 artışla 33,6 milyonun üzerinde e-posta tehdidini bulut ortamında engelledi.

Yüzde 101 oranında artış gösteren e-posta tehditleri en önemli saldırı vektörlerinden biri olmaya devam ediyor.
29.06.2022 16:40
170
A+
A-

Trend Micro'nun bulut tabanlı e-posta koruma çözümü yalnızca geçtiğimiz yıl 33,6 milyon tehdidi engelledi

 

Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 101 artışla 33,6 milyonun üzerinde e-posta tehdidini bulut ortamında engelledi. Saldırılardaki bu keskin artış, e-postaların siber saldırılar açısından en önemli giriş noktalarından biri olmaya devam ettiğini kanıtlıyor.

 

Her yıl tehdit ortamında ve kurumsal saldırı yüzeyinde büyük değişiklikler gözlemlediklerini belirten Trend Micro Teknik Lideri Burçin Olgaç, "E-postalarla başlayan siber saldırılar işletmeler açısından büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Bu risklerin azaltılmasında platform tabanlı bir yaklaşım benimsemek, tehditleri çok iyi araştırmak ve sınırsız düzeyde önleme, tespit ve müdahale sunmak büyük önem taşıyor" dedi.

 

Veriler, 2021 yılı boyunca Microsoft 365 ve Google Workspace gibi iş birliği platformlarında yerel korumayı destekleyen ürünlerden toplandı.

 

Diğer önemli bulgular arasında şunlar yer alıyor:

  • 16,5 milyon kimlik avı saldırısı tespit edildi ve engellendi. Hibrit iş gücünü hedef alan saldırılarda yüzde 138 artış yaşandı.
  • Kimlik bilgilerini ele geçirmeye yönelik 6,3 milyon oltalama saldırısı tespit edildi. Yüzde 15'lik artış yaşanan kimlik avı saldırıları en önemli ihlal aracı olmaya devam etti.
  • Toplamda 3,3 milyon kötü amaçlı dosya tespit edildi. Bilinen tehditlerde yüzde 134, bilinmeyen kötü amaçlı yazılımlarda yüzde 221'lik artış yaşandı.
     

Olumlu bir gelişme olarak fidye yazılımlarındaki azalma devam etti ve bir önceki yıla göre yüzde 43 oranında azaldı. Bu azalmanın nedeninin, Trend Micro'nun Trickbot ve BazarLoader gibi gruplara ait fidye yazılımı araçlarını başarılı bir şekilde engellemesiyle bu saldırıların daha hedefli hale gelmesi olduğu düşünülüyor.

 

BEC (İş E-Posta Güvenliği İhlali) saldırılarında da yüzde 11'lik bir azalma tespit edildi. Ancak, Trend Micro'nun yapay zeka destekli yazım tarzı analiz özelliğiyle tespit edilen BEC tehditlerinde yüzde 83'lük bir artış olması, bu tür siber saldırıların giderek daha karmaşık hale geldiğini gösteriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.