kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

2024 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Ev Sahibi Türkiye Oldu

Türk Kürek Tarihinde Bir İlk.

2024 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Ev Sahibi Türkiye Oldu
25.09.2022 16:40
158
A+
A-

Türk Kürek Tarihinde Bir İlk. Edirne, 2024 U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

 

Çekya’nın Racice kentinde European Rowing tarafından düzenlenen 2024 U23 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği oylamasında Edirne ile aday olan Türkiye; oylama sonrasında şampiyonanın ev sahibi oldu.

 

U23 Avrupa Şampiyonası ev sahibi ülkemizde ilk kez, olimpik tekne sınıflarının yarışacağı büyük bir kürek organizasyonu yapılacak. Uluslararası şampiyonalar için Edirne’nin Meriç Nehri kıyısında inşa edilen parkur ile ülkemiz, uluslararası standartlarda ilk kalıcı kürek parkuruna kavuşmuş olacak.
 

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık: “Edirne Tüm Kriterleri Eksiksiz Karşıladı”

Yaptığı basın toplantısında Edirne’nin U23 Avrupa Şampiyonası için ev sahibi seçildiğini açıklayan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’nin seçilmesinde rol oynayan iki kritere dikkat çekti. Vali Kırbıyık: ”Bir parkur açısından bakıldı ki bugün de şimdi sizlerle beraber olduğumuz Meriç Nehri'nde düzenlenecek bu organizasyon. Hemen arkamızda bulunan tarihi köprüden başlayıp yeni yapılan köprümüze kadar yaklaşık 2 bin metrelik oldukça ideal, güzel, iyi bir parkur var. Bunu inceledi teknik ekipler. Geldiler burada da. Tahmin ediyorum Temmuz ayıydı. Burada da yaptıkları incelemelerde bunu yerinde tespit ettiler. İkinci kriter olarak tabii şehrin imkanlarına bakılıyor burada. Şehrin konumu, ulaşım imkanları, konaklama imkanları. Yine hizmetler sektöründe o yeterliliği yani restoranın hizmetinden tutun diğer tüm alanlardaki yeterliliği bir anlamda teste tabi tutulmuş oldu. Allah'a şükürler olsun yapılan bütün değerlendirmeler sonucunda Edirne bu kriterlerin hepsini karşıladı ve son derece önemli başarıya imza atarak bu şampiyonayı düzenleme hakkı elde etti.” dedi. Şampiyonaya 750’den fazla sporcu ve 2 binin üzerinde katılım beklendiğini söyleyen Vali Kırbıyık, il defa bir uluslararası bir kürek şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmalarının önemine vurgu yaptı.

 

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk: “Türk Küreği için Bir İlk”

Oylamaları yerinde takip eden Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, oylamalar sonrasında yaptığı açıklamalarda ülkemize böylesine büyük bir organizasyon kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Ertürk: “Göreve gelişimizin neredeyse birinci yılı dolmadan böylesine bir ilki ülkemize yaşattığımız için büyük gurur duyuyoruz. Türk Kürek Sporu için muazzam bir gelişme. İlk kez ülkemizde olimpik tekne sınıflarının yer aldığı uluslararası bir kürek yarışı düzenlenecek. Potansiyelimizi açığa çıkarmamızda ve U23 Avrupa Şampiyonası’nın ev sahipliğini almamızda büyük desteği bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Edirne Valiliğine ve emeği geçen diğer tüm kurumlarımıza teşekkürlerimi sunarım”. dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.