kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Bol Gelen Ayakkabı Nasıl Daraltılır?

Bol Gelen Ayakkabı Nasıl Daraltılır?
10.07.2022 07:00 | Son Güncellenme: 09.07.2022 14:46
717
A+
A-

Kişisel tarzınız için mükemmel ayakkabıyı bulmak çok zor olabilir. Neyse ki, ister çok büyük bir çift ayakkabı almış olun, ister en sevdiğiniz ayakkabılar eskime ve yıpranma nedeniyle esnemiş olsun, ayağınıza daha iyi oturması için onları küçültebilirsiniz. Peki, bol gelen ayakkabı nasıl daraltılır? 

Bol Gelen Ayakkabıyı Daraltma Yöntemleri 

Silikon Topuk Jelleri ile Ayakkabı Küçültme 

Ayakkabının vurmasını önlemek için en yaygın olarak kullanılan silikon jel, biraz daha büyük ayakkabıları küçültmek için de iyi bir alternatif olabilir. Ayakkabı jelleri, ayakkabının iç kısmındaki topuğa yapışır ve hem yumuşaktır hem de topuk ile ayakkabı arasındaki boşluğu dolduracak bir birim görevi görür. 

Ayak Ucu Yastığı ile Ayakkabı Küçültme 

Bol Gelen Ayakkabı Nasıl Daraltılır?

Bol Gelen Ayakkabı Nasıl Daraltılır?

Ayakkabının içinde parmak uçlarına yerleştirmek için özel tasarlanmış yastıkları, ayakkabınızı daraltmak için kullanabilirsiniz. Ayak yastığı, ayak pedi, ayak köpüğü, silikon ayak koruyucuları olarak satılır ve internette bunları rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu sayede ayakkabılarınız daha rahat olacak ve daha rahat giyebileceksiniz. Ayakkabılarına tabanlık koyup giyerken rahatsızlık duyanlar için bu yastık daha kullanışlı olabilir. Bu yastık farklı renk, şekil ve boyutlarda olabilir ve ayağınıza uymayan düz veya topuklu ayakkabılar için mükemmel ayakkabı küçültme yöntemidir. 

Ayak Tabanı ile Ayakkabı Küçültme 

Birçok kişinin bu sorun için seçtiği ilk seçenek tabanlık satın almaktır. Çünkü ayak şeklinize uyan bir taban ayakkabıyı güzelce doldurur ve ayakkabının ayak numaranıza uymasını sağlar. Satın aldığınız tabanlıkları ömür boyu kullanamayacağınızı ve bir noktada onları değiştirmeniz gerekeceğini unutmayın. 

Uzun süre dayanacak bir tabanlık arıyorsanız jel veya lateks köpük tabanlıklardan kaçınmanızı öneririz. Her iki malzeme de sık kullanımla hızla bozulma eğilimindedir. Elbette, ayaklarınızın ağrıdığı zamanlarda bu tabanlıklar ideal görünebilirler. Ancak tabanlığın içindeki malzeme çatladığında ve ayağınızla ayakkabı arasında çok az yastıklama olacaktır ve bu durum rahatsız hissetmenize neden olacaktır. Bu yöntemin en iyi yanı, her zaman tabanlıklarını çıkarıp ayakkabıları havalandırıp diğer büyük ayakkabılarda kullanabilmenizdir. 

Boşlukları Doldurarak Ayakkabı Küçültme 

Bol Gelen Ayakkabı Nasıl Daraltılır?

Bol Gelen Ayakkabı Nasıl Daraltılır?

Aceleniz varsa ve ayakkabılar ayağınıza uymuyorsa, boşlukları doldurmak işinize yarayabilir. Tek yapmanız gereken, ayakkabınızın altındaki boşlukları doldurmak için bir miktar tuvalet kâğıdı, pamuk, kâğıt mendil veya hatta bir parça eski bez bulmak. Bu, özellikle ayağınız ayakkabının içine kayıyorsa harika bir çözüm olabilir. Bu yöntem, düz ayakkabılar, botlar ve hatta sizin için çok büyük olan kapalı topuklu ayakkabılar için kullanılabilir. 

Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken şey, kullanımdan sonra ayakkabının burnuna doldurduğunuz maddeleri çıkarıp ayakkabıyı eski haline getirmektir. Çünkü dolgu uzun süre bırakılırsa hoş olmayan bir koku yaratacaktır. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.