kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Karanfilin Faydaları Nelerdir? Karanfil Ne İşe Yarar?

Karanfilin Faydaları Nelerdir? Karanfil Ne İşe Yarar?
14.07.2021 16:00 | Son Güncellenme: 14.07.2021 00:03
1.266
A+
A-

Karanfilin faydaları arasında en önemli olanı antibakteriyel ve antioksidan özellikler taşımasıdır. Zararlı bakterilerin oluşmasını engelleyerek vücut direncini yükselten karanfil, farklı pek çok şekilde tüketilebilir. Tadı ve kokusu keskin olduğundan çeşitli yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı olarak kullanımı ise çok yaygındır. Karanfil faydaları itibariyle insan sağlığı açısından önemli bir bitkidir. Düzenli olarak tüketilmesi durumunda gözlemlenebilecek en temel faydalar ise şöyle sıralanır:

  • Karanfil, serbest radikallerin yol açabileceği tüm hasarları engeller. Antioksidan özellik göstermesinden dolayı zararlı maddeleri ortadan kaldırır.
  • Pek çok organın doğru çalışabilmesinde etkili olurken, özellikle karaciğer sağlığı açısından karanfil tüketimi büyük önem taşır. Çünkü yaşın ilerlemesinden dolayı kandaki yağ miktarı artar ve bunun dengelenmemesi karaciğere zarar verebilir. Karanfil tüketimi ile kan değerlerini ideal seviyede tutmak çok kolaydır.
  • Tümörlerin beslenerek büyümesini engeller. Henüz oluşum evresinde bulunan tümörleri ortadan kaldırmak karanfil aracılığıyla mümkündür.
  • Kan şekerinin ideal seviyede kalmasına önemli ölçüde yardımcı olur. Özellikle tip 2 diyabet hastaları için karanfilin faydaları gözle görülebilecek bir seviyededir.
  • İçeriğinde bulunan öjenol maddesi aracılığıyla diş ve kas ağrılarını engeller. Diş çürüğü, ağız kokusu, diş lekesi oluşumu ve dil yaralarının doğal tedavisinde karanfil çok faydalı bir bitkidir.
  • Anestezik etkiye sahip olan karanfil, şiddetli baş ağrılarını kısa sürede kesebilir. Migren atakları da dahil olmak üzere birbirinden farklı baş ağrısı çeşitlerini karanfille gidermeniz mümkündür.

Karanfil Nasıl Tüketilir?

Karanfilin Faydaları Nelerdir? Karanfil Ne İşe Yarar?

Karanfilin Faydaları Nelerdir? Karanfil Ne İşe Yarar?

Karanfil, kurutulmuş halde açık ya da paketli olarak satışa sunulur. Karanfil tanelerini çiğneyerek, ezip toz haline getirerek, pasta ve kek içerisine katarak tüketebilirsiniz. Fakat vücuda şeker alımını kontrol altında tutmak istiyorsanız karanfili pasta ve keklerde kullanmak yerine süt ve balla tüketebilirsiniz. Ezerek toz haline getirecek olduğunuz karanfilleri bir bardak ılık sütün, birkaç kaşık balın ya da pekmezin içine ekleyebilirsiniz. Özellikle kış mevsiminde ballı karanfil tüketmeniz bağışıklık sistemini güçlendirmek açısından çok faydalı olur.

Bir Günde Kaç Karanfil Tüketilir? Bir Günde Kaç Karanfil Çiğnemek Doğrudur?

Karanfil, çiğnendiği zaman acı tat verebilen bir bitkidir. Çok fazla karanfil çiğnenmesi ağızda acı bir tat bırakacağı için tavsiye edilmez. Ayrıca bu durum, midede yanma ve sancı problemlerine de yol açabilecek olan bir durum sayılır. Günde en fazla 2 ya da 3 karanfil çiğnemek, söz konusu faydaların görülmesi için yeterlidir. Karanfilin faydaları, düzenli ve dengeli kullanım yapılması halinde çabucak kendini gösterecektir.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.