kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,3826
EURO
36,8470
ALTIN
2.970,27
BIST
9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C

Başkan Dündar, Giresun’daki sempozyumda konuştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Harşit Savunması” sempozyumuna Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Dündar, Giresun’daki sempozyumda konuştu
04.11.2022 18:20
119
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Doğu Karadeniz’de Rus İşgali ve Harşit Savunması” sempozyumuna Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da konuşmacı olarak katıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra 12 kurum ve üniversite tarafından katkı sağlanan sempozyumda 3 gün boyunca 4 oturum gerçekleştirildi. Katılımcı akademisyenler ve alanında uzman isimlerin sunum yaptığı sempozyumun kapanış oturumunda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da “muhacir” denildiğinde genel olarak “Balkanlardan gelenler” olarak bilindiğini gördüklerine işaret ederek, “Konumuz Doğu Karadeniz’de Rus işgali neticesinde oluşan muhacirlik hareketi ve muhacirliğin aslında sadece Balkanlara mahsus olmadığı, birçok bölgede muhacirliği biz Türklerin, Müslümanların yaşadığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bursa’nın göçmen şehri ve ana kucağı gibi olduğunu dile getiren Başkan Dündar, kentin Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve Anadolu’nun farklı yerlerinden göç aldığını aktardı. Dündar, geçmişte Rusya’nın genişlemesinden kaynaklı göç hareketi yaşandığını anımsatarak, “1859-1879 yılları arasında Kafkasya’yı 2 milyon kişi terk etmiştir. Bu göçler sırasında yaklaşık 300 bin Müslüman öldürülmüş, 1,5 milyon kişi de Osmanlı topraklarına sığınmıştır. 1878-1908 döneminde Bursa’da iskan edilen Kırım ve Kafkas göçmenlerinin sayısı 50-60 bin arasındaydı. 1892 yılı kayıtlarına göre Bursa’ya sevk edilen göçmen sayısı ise 168 bin 28 kişi. Bu dönemde Bursa’da iskan edilen göçmenlerin yaklaşık yüzde 34'ünü Kırım ve Kafkasya'dan gelen göçmenler oluşturmaktadır.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından sempozyumun koordinatörü Ömer Erdoğan tarafından sonuç bildirgesi okundu. Daha sonra ise medya tanıtım sonuç bildirgesi imza töreni yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.