Deri çatlakları, çeşitli faktörlerin neden olabileceği yaygın bir sorundur. Kuru ciltten başlayıp altta yatan bir tıbbi duruma kadar değişiklik gösterebilirler. Rahatsızlığa,ağrıya ve hatta enfeksiyona neden olabilirler. Cilt çatlakları, derinin aşırı gerilmesinden dolayı elastik ve kolajen bağlarının bozulması ile meydana gelen cilt görünüm bozukluklarıdır. Vücut çatlakları, genellikle ergenlik döneminde çok hızlı kilo alıp verme, kas yapısının gelişimi, vücut geliştirme sonucunda görülebildiği gibi gebelik döneminde hormonal ve genetik etkilerle meydana gelir. Uzun süreli kortizon kullanımı ve vücutta fazla kortizon üretilmesine neden olan böbrek üstü bezi hastalığında deri çatlaklarına sebep olmaktadır.
Cilt çatlakları, cildin yüzeyi kuru ve kırılgan hale geldiğinde ciltte çatlaklara veya yarılmalara yol açtığında meydana gelir. Çevresel koşullar, tıbbi koşullar ve yaşam tarzı seçimleri gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilirler. Bazı durumlarda bulundukları yer veya şiddetleri nedeniyle ağrı ve rahatsızlığa neden olabilirler. Cilt çatlaklarının oluşmasını önlemek ve oluşursa hızlı bir şekilde tedavi etmek için proaktif adımlar atmak önemlidir.
Vücutta oluşan çatlakların tedavisi, cometics (serum,krem),dermoroller,dermapen ve mezoterapi yöntemleriyle yapılabileceği gibi lazer ile de çatlak tedavisi mümkündür. Sıklıkla bacak, kol, koltuk altı, bel, kalça, göbek ve meme bölgesinde oluşan çatlakların tedavisi çeşitli yöntemlerle ve seanslar ile giderilebilir. Deri çatlakları günümüzde özellikle kadınları etkileyen, estetik olarak da görünüm bozulduğunu gidermek için birçok farklı tedavi şekli geliştirilen yaygın yaşanan bir sorundur.
Biodermogenesi teknolojisi deri çatlaklarının iyileştirilmesinde en yenilikçi yöntemlerden biridir. Biodermogenesi pek çok kadının şikayetçi olduğu bu estetik probleme karşı geliştirilmiş gerçekten işe yarayan ilk teknolojidir. Etkinliği 10 yıldan uzun bir süredir tüm dünyada yapılan binlerce uygulamayla ve klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Cildi yeniden yapılandıran sistem, uygulama yapılan bölgedeki cildi yenileyerek, kan dolaşımını ve oksijen seviyesini artırarak çatlakların görünümünün hafiflemesini sağlar. Sistemin etkinliği üzerine yapılan çalışmalarda, tedaviden sadece 2 gün sonra ciltteki kolajen ve elastin üretiminin, kan dolaşımının önemli oranda arttığı gözlenmiştir.