kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
49,9514
EURO
55,7921
ALTIN
6.260,14
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
15°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Kadınca Haberler/Bilgiler
18:09 Ayrılık Sonrası Evde Kalan Eşyalar Ne Yapılmalı?
23:06 Yeni Nesil Sedan Modellerde Aerodinamik ve Performans Dengesi
20:07 Tayt Kombinleri: Siyah Taytla Yapılabilecek 10 Şık Kombin
20:15 Kendine Alan Açmak: Her Şeye Yetişmeye Çalışan Kadınlar İçin Sınır Değil Denge Rehberi
20:13 Karar Verirken Başkalarının Onayına İhtiyaç Duymayı Nasıl Azaltabilirsiniz?
20:12 Karar Veremediğinizde Doğru Seçeneği Bulmak İçin 5 Adımlı Yöntem
20:57 Mesajlaşırken İlgiyi Kaybetmeden Sınır Koymanın Yolları
20:57 Ayrılık Sonrası Eski Partnerle Görüşmeye Devam Etmek Doğru mu?
19:28 Sonbahar–Kış 2026 Ev Aydınlatma Trendleri: Doğal Dokular, Sıcak Işık ve Fonksiyonel Tasarımlar
20:46 Bir Erkeğin Gerçekten İlgilendiği Nasıl Anlaşılır?
19:28 Günlük Stilin Tamamlayıcısı Tonny Black ile Spor Ayakkabı Seçimi
11:07 Doğayla iç içe bir yaşam için akıllı yaklaşım
09:56 Okul Öncesi Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
20:42 İstanbul’da Premium Çiçek Denildiğinde Akla Gelen İlk İsim: Ribbon Flowers
20:14 Bebeğinizi Giydirirken Doğru Seçim Nasıl Yapılır?
20:21 Horlamaya Hangi Uyku Pozisyonu İyi Gelir? Horlamayı Azaltmak İçin 7 Öneri
09:29 En Uygun VDS Seçenekleriyle Güçlü ve Esnek Altyapı Çözümleri
20:42 Tatil Çantanızın Vazgeçilmezi Alt Giyim Parçalarıyla Hafif ve Şık Yaz Kombinleri
09:33 Stresi Azaltmaya ve Ruh Halini Desteklemeye Yardımcı 7 Besin
20:26 Verimli Bir Günlük Plan Nasıl Yapılır? 7 Etkili Kural

AK Partili Kırkpınar; “Artık o Eski Türkiye Yok”

TBMM’de ek bütçe üzerine ak parti grubu adına söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Türkiye artık emir alan ve boyunduruk kurulan bir ülke değildir; kendi kararlarını özgürce alabilen, bağımsız bir ülkedir.

AK Partili Kırkpınar; “Artık o Eski Türkiye Yok”
30.06.2022 16:20
220
A+
A-

TBMM’de ek bütçe üzerine ak parti grubu adına söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Türkiye artık emir alan ve boyunduruk kurulan bir ülke değildir; kendi kararlarını özgürce alabilen, bağımsız bir ülkedir. Bu yolumuzdan bizleri hiç kimse alıkoyamayacaktır” ifadelerini kullandı

 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Ek Bütçe Kanun Teklifi üzerine AK Parti grubu adına konuşma yaptı. Kırkpınar, ek bütçenin alınan tedbirler gereği yapılan bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Kırkpınar, “Malumunuz dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmeler sonucu genel fiyatlar seviyesindeki önemli artışlar meydana gelmiştir. Geçtiğimiz yılın aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması ve enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizi etkilemişti. Her ne kadar aldığımız tedbirlerle sistemi yeniden dengeye oturtmuş olsak da özellikle enflasyonun yükünü hafifletmek için birtakım düzeltmeler yaptık. Kamu hizmetlilerinin, ücretlilerin ve dar gelirlilerin hayatlarının kolaylaştırılması için istihdamın devamı ve üretim faaliyetlerinin belli bir seviyenin altına düşmemesi için çalıştık ve ciddi tedbirler aldık. İşte, bu tedbirlerden en önemlisi de ek bütçe çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

“BÜTÇE KALEMLERİ”

Ek bütçenin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan Kırkpınar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz yılın son aylarında küresel sistemde yaşanan tıkanıklık ve aralık ayında döviz kurlarında ortaya çıkan dalgalanmaya bağlı gelişmeler bütçenin yeniden değerlendirilmesi ve ek bütçeye olan ihtiyacın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Dolayısıyla, bizler bu bütçeyi şu kalemlere dağıtıyoruz: Başta, doğal gaz ve elektrik fiyatlarında yaşanan maliyet artışlarının vatandaşlara yansıtılmaması için BOTAŞ'a yapılan kaynak transferi. Enflasyon nedeniyle kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinde yapılan artışlar ile emekli maaşlarında yapılan artışlar. Sosyal güvenliği olmayan vatandaşların sağlık prim ödemeleri, işveren prim teşviki ödemeleri gibi sosyal Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan bütçe transferleri. Kamu idarelerinin elektrik, akaryakıt ve yakacak alımları ile taşımalı eğitim, ücretsiz ders kitabı ve özel eğitim giderlerine ayrılan kaynaklar. Yine, savunma ve güvenlik kurumlarının ödenek ihtiyaçları başta olmak üzere, mal ve hizmet giderlerindeki artışlar. Memur aylık katsayılarındaki artışlara bağlı olarak aile hekimliği hizmetlerine ait giderler. Engelli, evde bakım destekleri ve 65 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlıların ve engelli vatandaşlarımızın aylıklarında yapılan artışlar, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine verilen burs ve harçlıklar, yurt dışına gönderilen öğrencilerimize burs ve öğrenim giderlerindeki artışlar. Yine, sosyal yardım giderlerindeki artışlar; aday, çırak ve çıraklıkla ilgili işletmelerde mesleki eğitim gören staj ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerimizin giderleri. Hububat üretimi yapan çiftçilerimize ödenen girdi maliyetleri. Elâzığ, Malatya, Adıyaman ve İzmir illerinde yapılanlar başta olmak üzere afet konutlarının yapım giderleri ve diğer afet zararlarının karşılanması amacıyla yapılan giderler. Ayrıca, faiz ve diğer giderlerdeki artışlardan kaynaklı olarak bütçe ödemelerinde artış yapılması ihtiyacı da ortaya çıkmıştır.”

 

“KAMU BORÇLARI AZALDI”

Özellikle bütçeyle ilgili bütçe giderlerimiz 880 milyar, gelirlerimiz ise 1 trilyon 80 milyon olarak öngörülmüştür. Ek bütçede 200 milyarlık bir artış olmuştur. Bütçe açığımız 278 milyardan 78 milyara düşmüştür. Dolayısıyla, kamu borçlanması bu sayede azalmıştır. Özellikle hafızayı beşer nisyan ile malul olduğu için bir hatırlatmada bulunmak istiyorum: 2002'den önce Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 86'sı faizlere giderken bugün bu oran yüzde 15'lere düşmüştür. Bizler AK Parti hükûmetleri olarak bir tercih yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yüksek faiz yerine yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyümekten yana bir tercih ortaya koyduk. İhracat, istihdam ve büyüme rakamlarımız bize ne kadar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Eski Türkiye özlemi duyanlar yüksek faiz uygulamamızı ve ekonomimizi bu sayede resesyona sokmamızı ve ardından da IMF'den borç almamızı arzulayanlar var. Türkiye artık emir alan ve boyunduruk kurulan bir ülke değildir; kendi kararlarını özgürce alabilen, bağımsız bir ülkedir. Bu yolumuzdan bizleri hiç kimse alıkoyamayacaktır.”

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.