Kaş kaldırma işlemi yalnızca estetik amacı ile yapılmaz. Aynı zamanda yüz felci, hasarlanma ve çeşitli kazalar geçiren kişilerin görme yetisini düzeltmek amacıyla da uygulanır.
Konular
Her insanın kaş yapısı ve biçimi birbirinden farklı olmakla birlikte kaş yapılarımız doğuştan şekillenir. Kaşlar bakışlarımıza anlam katan ve yüzümüzde önemli bir rol oynayan yapıların başında gelir. Fakat zaman içerisinde kaş ve kaş çevresindeki dokular değişim göstererek kaşların daha düşük durmasına neden olabiliyor.
Kaş düşüklüğünden mustarip insanlar genellikle bu durumdan oldukça şikayetçi olmaktadırlar. Ayrıca estetik açıdan da bu durum pek hoş görünmemektedir. Aynı zamanda bu durum görme bozukluğu da yaratır. Bu gibi bir duruma sahip kimseler için kaş kaldırma işlemleri kurtarıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkar.
Kaş düşmesi yaşayan birçok kişi kaş kaldırma işlemi ile daha geniş bir görüş açısına sahip olduğunu belirtiyor.
Kaş kaldırma işlemi yalnızca estetik amacı ile yapılmaz. Aynı zamanda yüz felci, hasarlanma ve çeşitli kazalar geçiren kişilerin görme yetisini düzeltmek amacıyla da uygulanır. Kaş kaldırma operasyonu ile daha yaşlı ve yorgun görünen bir yüz görünümünden de kurtulmuş olursunuz.
Kaş kaldırma yöntemleri ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere çok sayıdadır. Genellikle hangi yönteme karar verileceği kişinin kaş yapısına ve ihtiyacına yönelik olarak belirlenir. Botulinum toksini, dolgu, ip uygulamaları ve cihazlı işlemler ameliyatsız yöntemler arasında yer alır.
Ameliyatlı yöntem ise cerrahi işlem gerektiren uygulamalardır. Genellikle kaşın hemen üzerinden çizilen ve saç hizasına giden kesiler yardımı ile uygulanır.
Çoğunlukla kaş kaldırma ameliyatları göz kapağı ameliyatı ile beraber kombine edilir. Böylece ortaya daha etkili bir sonuç çıkması sağlanır. Bunun yanı sıra kaş kaldırma ameliyatı göz kapağı estetiği ile beraber de kombine edilebilmektedir. Böylece yalnızca kaş ve alın bölgesine değil göz kapağına da ferah ve genç bir görünüm sağlar.
Kaş kaldırma ameliyatı yapılırken en yaygın kullanılan yöntem göz kapağındaki deri fazlasının küçük bir işlemle alındığı aynı kesi hizasından uygulanan yöntemdir. Böyle bir durumda iz kalma riski de aza iner çünkü yeni bir kesi uygulanmaz. Fakat bu işlem ile yalnızca kaşın dışta kalan kısmı kaldırılabilmektedir.
Kaş ve alın yükseltme ameliyatında da saçlı kafa derisinin ön kısmından veya arka kısmından boydan boya çizilen kesiler ile çok etkili bir kaş kaldırma işlemi uygulanabilmektedir. Bu yöntem ile tüm alnın yükseltilmesi hedeflenir. Bu nedenle uzun bir iyileşme dönemi kişiyi beklemektedir. Ayrıca his kaybına da sebebiyet vermesi nedeniyle fazla kişinin başvurmadığı bir işlemdir.
Ameliyatsız kaş kaldırma ve yükseltme yöntemleri arasında;
Kalkık kaş modası uzun zamandan beri revaçta olan bir estetik işlemdir. Kişi zamanla dokuların kaybına bağlı olarak kaş düşmesi sorunu yaşayabilmektedir. Hem estetik açıdan hem de sağlık açısından önemli bir ameliyattır. Genellikle kaş düşmesi problemine sahip çoğu yaştan kesim kaş kaldırma estetiği yaptırabilmektedir. Kaşların daha kalkık durmasını sağlayan bu işlem ayrıca geniş görme açısı da sağlar. Aynı zamanda sarkma gibi problemlerin de önüne geçer. Yorgun ve yaşlı görünümden kurtulmak isteyen ve kaş düşmesi problemi yaşayan herkes kaş kaldırma estetiği yaptırabilir.
Ameliyat cerrahi bir işlem olduğundan sonrasında mutlaka buz kompres uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulama şişkinliği hafifletir, aynı zamanda yüzün ferahlamasını da sağlar. Ameliyat sonrası geçici olmak kaydı ile hafif bir ağrı ve acı hissedilebilir. Ağrı nedeni ise sarkmış derinin toparlanarak gergin hale gelmesinden ötürüdür.
Ameliyat sonrası cilt bir süre gergin bir halde kalır. Bu nedenle hasta rahatlıkla jest ve mimik yapamayabilir. Fakat bilinmelidir ki bu süreç geçicidir. Sonradan hasarlı bölgenin toparlanması ve yüzün yeni gerginliğine ayak uydurması önemlidir. Bu dönem bir hafta 10 gün içerisinde genellikle son bulur.
Ameliyat sonrasında kaş ve alın çevresinde bant ve pansuman olması muhtemeldir. Pansuman üzerine muhakkak buz kompleksi yapılmalıdır. Ameliyat sonrası maksimum 7 gün dikişler alınmaz. Bu süreç zarfında dikişlere su ile temas edilmemelidir. Yüzünüzü sert bir yere vurmaktan kaçınmalısınız. Aynı zamanda ağrı ve acı hissedildiği takdirde ağrı kesici kullanmak için mutlaka doktorunuza bunu belirtmelisiniz.
Kaş kaldırma ameliyatı kalıcılık düzeyi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle bu durum hastanın doku yapısına, yaş alma sürecine ve seçilen ameliyat tekniğine bağlı olarak değişir.
Kaş kaldırma uygulamaları ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere değişiklik gösterir ve kişinin anatomik yapısı ve ihtiyaçları en uygun yöntemi belirler. Öncesinde muhakkak detaylı bir muayene yapılması gerekir. Bu nedenle uygulanacak işlem kişiden kişiye değişiklik gösterir. Buna bağlı olarak fiyatlandırma da değişiklik gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve diğer tüm merak ettikleriniz için Quartz Kliniğini 0212 241 46 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Op. Dr. Leyla Arvas
Web Site: https://www.drleylaarvas.com
Facebook :@drleylaarvas
Instagram :@drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas