kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

E-imza son çeyrekte yüzde 3,4 arttı

E-imza kullanımında artış devam ediyor   Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 6 milyona yaklaştı.

E-imza son çeyrekte yüzde 3,4 arttı
06.10.2022 21:10
104
A+
A-

E-imza kullanımında artış devam ediyor

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 6 milyona yaklaştı. Mobil imza sayısı 813 bini aştı. Toplamda 6,7 milyon elektronik sertifika oluşturuldu. 

 

BTK, 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Üretilen elektronik imza sayısı 5 milyon 935 bin 959’a yükseldi. Mobil imza sayısı ise 813 bini geçti. Toplamda 6 milyon 748 bin 965 elektronik sertifika oluşturuldu. 2022 yılının ilk çeyreğine oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 3,4 artış, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 2,5 yükseliş gerçekleşti. Toplam üretilen sertifika sayısı ise bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,3 arttı.

 

Şirketlerin de vatandaşın da tercihi e-imza

E-imza kullanım alanları her geçen gün artıyor. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda tarif edilen ve ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan elektronik imza, kurumsal ve bireysel hayatı kolaylaştırıyor. E-imzayla bireylerin ve şirketlerin eskiden ıslak imza ile yaptıkları işlemleri dijital ortamda gerçekleştirmeyi tercih ettiklerine dikkat çeken E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu şu bilgileri verdi: “İmza süreçlerini zaman ve mekân bağımsız hale getiren e-imza, kullanıcılara ıslak imzalı ilerlettikleri iş süreçlerinde yıllık maliyette yüzde 75 tasarruf olanağı sağlıyor. İmza süreçlerini tamamen dijitalleştirerek şirketlerin ve bireylerin kağıt tüketimini sıfırlamalarına olanak veriyor. İmzalama ve onay süreçlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi başta insan kaynağı olmak üzere; zaman, kargo, kâğıt, kırtasiye gibi kalemlerde maliyet avantajı sunuyor. Ayrıca iş sürekliliği, hızlı ve güvenli işlem yapma konforu sunuyor.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.