kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,5053
EURO
36,1514
ALTIN
2.966,72
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Ege Üniversitesi öğrencilerini bilgi çağının eğitim ortamıyla buluşturuyor

Dünya standartlarında teknolojik altyapıya sahip dijital üniversite   Ege Üniversitesi (EÜ) dijitalleşmede marka üniversite olma hedefiyle çizdiği dijital dönüşüm yol haritası kapsamında çağın gereksinimlerini yakından takip ediyor.

Ege Üniversitesi öğrencilerini bilgi çağının eğitim ortamıyla buluşturuyor
02.08.2022 11:30
190
A+
A-

Dünya standartlarında teknolojik altyapıya sahip dijital üniversite

 

Ege Üniversitesi (EÜ) dijitalleşmede marka üniversite olma hedefiyle çizdiği dijital dönüşüm yol haritası kapsamında çağın gereksinimlerini yakından takip ediyor. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hayata geçirilen son teknolojik altyapı yatırımlarıyla araştırma ve eğitim olanaklarının verimliliği her geçen gün artırılıyor. EÜ, dijital ve çağdaş eğitim anlayışıyla inşa ettiği Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Ege Ders” ve  “Akademi TV” platformu, Bilimsel Araştırma Projeleri – Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri kapsamında gerçekleştirilen “Akıllı Sınıf” ve Ulusal Açık Ders Malzemeleri projeleri ile dijitalleşme ve yapay zekâ teknolojilerinde yükseköğretim sistemine öncülük ediyor.

 

Eğitim ve öğretimde kullanılan teknolojik altyapı ve dijital unsurların, öğrencilerin üniversite tercihlerini belirleyen önemli faktörlerden olduğunu vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin markalaşan eğitim, öğretim ve araştırma kalitesini, teknolojik altyapı yatırımlarıyla yeni bir boyuta taşıyoruz. Öğrencilerimizin, akademik ve idari çalışanlarımızın teknolojiyi etkin, hızlı ve verimli bir şekilde kullanmaları için yeni dijital uygulamalar hayata geçiriyoruz. Ege Üniversitesi ailesinin teknolojiyle olan bağını güçlendirdiğimiz bu altyapı çalışmalarının uzaktan eğitim sisteminde de büyük bir başarı hikâyesi yazdığını görüyoruz. Üniversite olarak öngörülü ve hazırlıklı bir şekilde girdiğimiz pandemi sürecinde dünyadaki uygulamaları analiz ederek, uzaktan eğitim sistemimize yönelik önemli yatırımlar yaptık. Dijital ve Uzaktan Eğitim uygulamamızı hızlı bir biçimde kullanmaya başladık. Dersleri Ege Ders sistemi üzerinden sanal platformda düzenledik. Ege Ders online ders uygulamasını yüz yüze eğitime de katkı sunacak şekilde dizayn ettik.  Ardından Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri kapsamında Akıllı Sınıf uygulamasını başlattık. Öğretim Teknolojileri Araştırma Grubu tarafından yönetilen ‘Akıllı Sınıf Projesi’ ile proje kapsamında oluşturulacak teknolojiyle donatılmış sınıf modelinin, öğrenme süreçlerine olan etkisinin farklı değişkenler üzerinde test edilebilmesini amaçladık. Diğer bir önemli örnek olan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen ‘Ulusal Açık Ders Malzemeleri Platformu’ ile hazırlanan ders materyalleriyle sanal bir kampüs alanı oluşturarak, ulusal ve uluslararası boyutta hizmet verilmesini sağladık. Ayrıca, ‘Akademi TV’ yayınları ile öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübelerini paylaşabildiği bir bilgi platformu gibi pek çok dijital uygulamayı hayata geçirdik. Yeni depolama birimleri ve serverların yanı sıra; bant genişliğimizi 4G’ye çıkarttık” diye konuştu.

 

“Dijitalleşme çalışmalarımız artarak devam edecek”

Dijitalleşme hedefine yönelik çalışmaların artarak süreceğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kaliteyi, verimliliği ve etkinliği artırmak amacıyla kurduğumuz Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü, yeni teknolojilere yönelik kurs ve farkındalık eğitimleri veriyor. Dijital kütüphanemizde sunduğumuz kampüs dışı erişim, ücretsiz E-yayın arşivi, 8 milyondan fazla elektronik yayın, uluslararası veritabanlarına erişim, online dil paketleri gibi hizmetler; üniversitemiz mensuplarına, araştırmacılara, öğrencilerimize ve topluma dijital dünyanın kapılarını açıyor. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda hem yüz yüze hem de online teknolojileri kullanarak verimli bir öğrenme ortamı oluşturma çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.