Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 29.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 29. Dönem Genel Kurul Üyeleri arasında yer aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Eğitim Fakültemiz; UNESCO’nun eğitim, bilim, kültür ve iletişim alanlarındaki amaç ve ideallerini ülkemizin öncelikleri doğrultusunda hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere kurulan UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna, yükseköğretim kurumları eğitim kategorisinde seçilen fakültelerden birisi oldu. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kalitesini tescilleyen ve 4 bölümü akredite olan fakültemizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay ise “UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliği 9. Maddesigereğince UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Kurulu; Hükümet temsilcileri; eğitim, bilim, kültür ve iletişim konularıyla ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bu alanlarda tanınmış kişilerden oluşmaktadır. Genel Kurul üyeleri, UNESCO’nun çalışma alanına giren eğitim, temel bilimler, insan ve toplum bilimleri, kültür ve iletişim konuları göz önünde bulundurularak 4 yılda bir yapılan seçimle belirlenir. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun 28. Dönem Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Fakültemiz, UNESCO’nun ilgi alanlarına giren konularda doğrudan hizmet veriyor olması sebebiyle 2022-2026 yılları arasında görev yapacak olan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 29. Dönem Genel Kurulu’na seçilmiş bulunuyor” diye konuştu.
“Üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışacağız”
Eğitim Fakültesi olarak üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Dekan Başbay, “Bu göreve bizi layık gören UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna teşekkürlerimizi sunarız. İnsanlığın zihninde barışı; eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, kültür, bilgi ve iletişim aracılığıyla inşa etmek için UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurul üyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde çalışmalarımızı yürüteceğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.
Millî Eğitim Bakanının başkanlık ettiği Genel Kurul; Millî Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen 19 temsilci, diğer kamu kuruluşları kategorisinden seçilen 12 kurum temsilcisi, yükseköğretim kurumları kategorisinden seçilen temel bilimler, eğitim, kültür, insan ve toplum bilimleri ve iletişim alanlarından beşer tane olmak üzere 25 temsilci ve özel kuruluşlar kategorisinden seçilen 10 temsilci ile 10 tanınan kişiden oluşuyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı