kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4751
EURO
36,2672
ALTIN
2.955,33
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

GoStudent’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de ailelerin 90’ı okula dönüş stresi yaşıyor

GoStudent’tan Okula Dönüş Stresiyle Başa Çıkmak İçin 5 Basit Çözüm   Okula dönme konusunda endişe duyulması normaldir.

GoStudent’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de ailelerin 90’ı okula dönüş stresi yaşıyor
14.09.2022 17:21
178
A+
A-

GoStudent’tan Okula Dönüş Stresiyle Başa Çıkmak İçin 5 Basit Çözüm

 

Okula dönme konusunda endişe duyulması normaldir. Her yeni okul yılı, yeni sınıf arkadaşları, öğretmenler ve sınıflarla birlikte yeni zorluklar, endişeler ve düzenlemeler getiriyor. Bununla birlikte, bazı çocuklar ve aileler için, okula dönüş yoğun bir korku ve endişe taşıyor. GoStudent olarak bu tür kaygılarla başa çıkmak için kullanabileceğiniz bazı yararlı bilgileri sizler için derledik. 

 

1. Stresi ve kaygıyı açıklayın

Çocuğunuza, neden böyle hissettiklerini daha net bir şekilde anlamalarını sağlamak ve kaygının gerçekten yardımcı olabileceğini açıklamak iyi olabilir.

 

Kaygı, insanları tehlikeli durumlarından uzak tutmak için geliştirilmiş doğal bir savunma mekanizmasıdır. Kaygı duyuyoruz çünkü vücudumuz tehlikeyle savaş ya da kaç denilen şeyle başa çıkmaya hazırlanıyor. Savaş ya da kaç tepkisine neden olan modern tetikleyiciler, sınava girmek, topluluk önünde konuşmak veya okula geri dönmek gibi şeyler olabilir.

 

2. Olumsuz düşünceleri kontrol edin

Çocuğunuzun olumsuz düşünme döngüsüne girmesi ondan kaygı oluşmasına sebep olabilir. Düşündüğümüz şeyler hissettiklerimizi etkiler, bu nedenle düşüncelere hakim olmak duygularımızı kontrol altına almaya başlamanın iyi bir yoludur. 

 

Çocuğunuzun olumsuz düşüncelerini yönetmelerine yardımcı olmanın bazı yolları şunlardır:

 

  • İlk adım, olumsuz düşüncelerle karşı karşıya kaldıklarında onları tanımayı öğrenmektir. Muhtemelen bazı olumsuz düşüncelerle çok sık karşılaşıyorlar,  bu yüzden onlardan en sık görülen olumsuz düşüncelerinin bir listesini yapmaya başlamalarını isteyin.

  • Bir sonraki adım, düşüncelerin doğru olmamasının nedenlerini düşünmeleridir. Örneğin, sık sık “kimsenin beni sevmediğini” düşünüyorlarsa, ailesinden arkadaşlarına ve tanıdıklarına kadar kendilerini seven tüm insanları düşünmeleri gerekir. Sonra olumsuz düşünceler her akla geldiğinde, bunun doğru olmadığını göstermek için hazırlanmış argümanları zaten vardır.
  • Olumsuz düşünceleri olumlu olanlarla değiştirin. Aynı olumsuz düşünceleri dile getiren bir akraba ya da arkadaşa ne tavsiyede bulunabileceklerini düşünmelerini sağlayın ve bu sözleri kendilerine uygulamalarını söyleyin.
     

3. Rahatlama tekniklerini kullanın

Anksiyetenin fiziksel belirtileri vardır ve bazı fiziksel eylemler aslında onları hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

Derin rahatlatıcı nefes alma, genç çocuğunuzun endişeli hissettiği her yerde ve her zaman kullanabileceği etkili bir araç olabilir ve yapması oldukça kolaydır.

 

Burunlarından uzun, yavaş, derin bir nefes alıp ağızlarından aynı şekilde yavaşça vererek nefeslerine konsantre olmaya başlamalarını söyleyin. Nefes alırken onlara onları mutlu edecek güzel bir şey düşünmelerini söyleyin. Gözlerini kapatmalarına bile gerek yok, ama eğer yaparlarsa mutlu anlar ya da güzel imgeler hayal etmeleri onların daha fazla konsantre olmalarını sağlar.

 

4. Yeni dönem için çocuğunuzu motive edin

Yeni okul döneminin tüm olumlu yönlerini vurgulayın. Yeni arkadaşlarla tanışmak, okulda eğlenceli aktivitelere katılmak, yeni şeyler öğrenmek. Bütün bunlar onun motivasyonunu artıracaktır.

 

5. İlk haftasında ona destek olun ve gününün nasıl geçeceğini anlatın

Okulun ilk haftası bazen zorlayıcı olabilir. Alışma süresince çocuğunuza anlayış ile yaklaşarak bu dönemi kolaylaştırabilirsiniz. Çocuğunuza kendi okul anılarınızdan bahsederek onunla empati kurabildiğinizi gösterin. Çocuğunuzu rahatlatmanın iyi bir yolu da ona okuldaki ders programının ve okul sonrasındaki zaman planlamasının nasıl olacağı hakkında çok net bir fikir vermektir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.