kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
11°C
İstanbul
11°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C

Hamilelik Sürecinde Seyahat Etmek İçin En Uygun Zaman Nedir

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte aileler seyahat planlarını yapmaya başladı.

Hamilelik Sürecinde Seyahat Etmek İçin En Uygun Zaman Nedir
27.06.2022 12:40
210
A+
A-

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte aileler seyahat planlarını yapmaya başladı. Fakat hamile olan anne adayları için seyahat planı ilk etapta kulağa hoş gelmiyor olsa da, uzmanlar belirli riskler gözlemlenmediği sürece gebelerin rahatlıkla seyahat edebileceğini belirtiyor.  Bu kapsamda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Perinatalog Doç. Dr. Mustafa Behram, yaz tatili sürecince hamilelerin merak ettiği soruları yanıtladı. 

 

Hamilelikte en uygun seyahat planı ne zaman olmalıdır?

Doç. Dr. Mustafa Behram, “Hamilelik sürecinde seyahat planı için en uygun zaman 14. İle 28. hafta olarak belirttiğimiz tam orta dönemini kapsar. Bu haftalarda gebeliğin ilk aylarına göre daha enerjik hissedilir. Mide bulantıları hafiflemiş ve gebeliğe alışılan bir süreç olduğu için eğer gebelik takibinde bir risk yok ise rahatlıkla seyahat edilebilir” dedi.

 

Hamileliği hangi döneminde seyahat edilmemeli?

28. haftadan sonra hareket kısıtlılığı başladığı için seyahat etmek biraz daha zorlaşır. Tabii ki bunların yanı sıra erken doğum riski, çoklu gebelik, doğum sancısı var ise seyahat edilmesi önerilmez. Bu yüzden seyahat planlaması mutlaka doktor takibi ile yapılması gerekir.

 

Yolculuk öncesi neler yapılmalı?

Seyahat planlaması öncesinde mutlaka doktor kontrolüne gidilmesi ve seyahat süreci ile ilgili bilgi verilmesi gebelik süreci için önem taşır. Yolculuk öncesinde her ihtimale karşı tüm ilaçların yanınızda olması gerekir. Ayrıca yolculuk sürecinde beslenme düzeni korunmalı, uyku düzeni bozulmayacak şekilde seyahat edilmeli, çok sıcak veya çok soğuk hava koşullarından korunmak gerekir.

 

Hareket İhmal Edilmemeli

Özellikle uzun süreli yolculuklar kan dolaşımını etkileyeceğinden dolayı seyahatlerde hareket etmeye önem verilmesi gerekir. Bacaklarda ve ayaklarda şişmeyi önlemek için 2 saatte bir mola vererek kısa yürüyüşlerin yapılması gerekir. Uçak yolculuklarında ise saatte bir 15 dakikalık bir yürüyüş yapılması gerekir. Seyahatlerde bol sıvı tüketimi de ihmal edilmemelidir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.