kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
15°C
İstanbul
15°C
Gök Gürültülü
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Kefir Nasıl Yapılır? 

Kefir Nasıl Yapılır? 
16.02.2022 07:00 | Son Güncellenme: 16.02.2022 01:06
993
A+
A-

Probiyotik bir süt ürünü olan kefir, gastrointestinal faydaları nedeniyle sıklıkla tüketilen bir üründür. Ayrıca marketten hazır kefir almanıza da gerek yok. Siz de evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda, kefir nasıl yapılır? Sorusunu cevaplayacağız. 

Evde Kefir Nasıl Yapılır? 

Kefir Nasıl Yapılır? 

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir yapmak gerçekten zaman ve tecrübe ister. İlk olarak, kefiri ilk defa yaparken yanlış yapmaya kendinizi hazırlamalısınız. Nasıl evde ilk yoğurt yaptığımızda doğru yapamıyorsak, ilk seferde mükemmel kefir yapmak kolay değildir. Ancak aşağıda size anlatacağımız yöntemlerle ilk seferde kefiri doğru yapma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.  

Hazır alacağınız kefir mayaları ile de evde kolaylıkla kefir yapabilirsiniz. İlk önce ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler; kefir mayası, süt, cam kavanoz, tahta kaşık ve plastik süzgeç. İhtiyacınız olan malzemeleri tedarik ettikten sonra kefir yapmaya başlayabilirsiniz. 

Öncelikle çiğ süt satın almalısınız. Ancak çiğ süt, kutu süt olmamalıdır. Zira pastörize süt ile istediğiniz kefiri elde edemezsiniz. Alacağınız süt çiğ süt olmalıdır hatta imkânınız varsa yeni sağılmış süt olmalıdır. Ancak yeni sağılmış süt bulamıyorsanız da cam şişelerde satılan günlük sütlerden alabilirsiniz. Sütün sıcaklığı oda sıcaklığında olmalıdır. 25 derecenin üzerinde sıcaklıkta mayalarsanız beklediğiniz sonucu alamazsınız. Sütünüz soğuk ise oda sıcaklığına gelmesini beklemenize gerek yoktur. Zira mayalama işlemi oda sıcaklığında hemen başlar.  

Daha önceden aldığınız kefir mayasını, yani kefir taneciklerini içinde olan süt ya da sudan tahta kaşık ile süzerek alın. Oda sıcaklığında olan sütün içine yavaş yavaş katın. Bu işlemi tamamladıktan sonra cam kavanozun kapağını kapatarak kefiri mayalanmaya bırakın. 1 litre süte kullanacağınız kefir mayası yaklaşık olarak 1 ceviz büyüklüğünde olmalıdır. 

Kefirin mayalanma süresi yaklaşık olarak 8-24 saat arasında değişecektir. Ara sıra kefiri kontrol ederek herhangi bir pürüz olup olmadığına bakmalısınız. Kefirin kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız, bekleme süresini 48 saat yapabilirsiniz. Kefirinizin hazır olduğunu anlamak içinse kavanozun dışından baktığınız zaman kesilmiş süt kıvamı var ise kefiriniz hazır demektir. 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.