kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
15°C
İstanbul
15°C
Gök Gürültülü
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?
29.03.2022 13:16
2.429
A+
A-

Menekşe, aslında menekşegiller familyasına ait olan bir türdür. Bu çiçeklerin genellikle rengi mordur. Çok uzun ömre sahip bir bitkidir. Menekşe evlerde, bahçelerde, balkonda ve buna benzer birçok alanda yetişebilen bir bitkidir. Bu çiçeğe bakmak aslında oldukça kolaydır. Önemli olan doğru bir bakım yapılmasıdır. Örneğin eğer çiçeği balkonda ya da ev ortamında yetiştireceksiniz kesinlikle güneş ışığını direk almamalıdırlar. Yani bu çiçekleri direkt pencerenin önüne koymamız gerekir. Bu tür çiçekleri genellikle içerde yaklaşık 14 ile 26 santigrat derecede bakılmalıdır.

Menekşe Çiçeği Başka Hangi Hava Şartlarından Etkilenir?

Menekşe çiçekleri çok rüzgarlı ve fırtınalı şartlardan etkilenir. Bu yüzden 14 santigrat derecenin altına düştüğü zaman bu çiçeği yaşama alanını etkilemektedir. Aynı şekilde çok sıcak bir yerde bulunduğu zaman bu çiçek yaşayamayabilir. Menekşe çiçeği ışığı çok seven bitkiler arasındadır. Bu yüzden de güneş ışığını doğrudan almadığı sürece uzun yıllar yaşar. Menekşe çiçekleri aynı zamanda nem oranından da etkilenmektedir. Bu yüzden menekşe çiçeği yetiştirirken ortamdaki neme çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden yetiştirildiği yerdeki nem sürekli kontrol edilmesi gereken bir husustur.

Menekşe Çiçeğinin Kökleri Nasıldır?

Kökleri aynı diğer çiçekler kökleri gibi uzun ve incedir. Bunun dışında menekşe çiçeğinin kökleri diğer çiçeklere göre daha fazla oksijen ihtiyacı duyar. Bundan dolayı da hafif olan önemli bir toprak tercih edilmesi gerekir. Ya da evlerde bulunan çiçek sepeti ideal bir saksı çeşididir. Bu şekilde konulan toprağın içine birkaç tane karışım ile sağlıklı toprak elde edilir. Bu karışım maddelerinin bazıları şunlardır.

  • Torf
  • Ponza
  • Vermikülit

Menekşe Çiçeği Nasıl Sulanması Gereken Bir Çiçektir?

Bu çiçekler suyu çok seven çiçeklerdir. Bu yüzden konulan saksının altına muhakkak su konulmalıdır. Bu çiçekler bol su tükettikleri için mutlaka 20 dakika sonra toprak kontrol edilip tekrar su dökülmelidir. Menekşelerin sulama şekli mevsimden mevsime değişmektedir. Kış aylarında menekşe çiçeği haftada bir defa sulanmalıdır. Ama eğer menekşe çiçeği yaz ayında ise haftada iki defa sulanmalıdır. Menekşe bitkisine çok ve az sulanmalıdır. Bu olaya oldukça dikkat edilmesi gerekir. Menekşe bitkisi hep aynı miktarda sulanmalıdır. Böylece kolay yeşerip erken çiçek açar.

Çiçek sepeti çeşitlerini incelemek için https://www.tazecicek.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.