kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Reklam Desteği İle E-İhracatta Türk Markalar Bir Adım Önde

TİCARET BAKANLIĞI’NIN REKLAM DESTEĞİ E-İHRACAT SEKTÖRÜNÜ BESLİYOR  Reklam Desteği İle E-İhracatta Türk Markalar Bir Adım Önde  Yüksek kur nedeniyle son 2 yılda büyük bir ivme kazanan e-ihracat pazarı, geçen yıl yüzde 2,5 kat büyüme gösterdi.

Reklam Desteği İle E-İhracatta Türk Markalar Bir Adım Önde
24.06.2022 12:20
202
A+
A-

TİCARET BAKANLIĞI’NIN REKLAM DESTEĞİ E-İHRACAT SEKTÖRÜNÜ BESLİYOR

 Reklam Desteği İle E-İhracatta Türk Markalar Bir Adım Önde 

Yüksek kur nedeniyle son 2 yılda büyük bir ivme kazanan e-ihracat pazarı, geçen yıl yüzde 2,5 kat büyüme gösterdi.

Yüksek döviz girdisi nedeniyle girişimcilerin iştahını kabartan e-ihracat pazarı, Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı önemli tanıtım destekleri ile yurtdışına açılmada başarılı olmanın kriterlerini içeriyor. Dijital reklam harcamalarını kapsayan tanıtım teşviklerinin e-ihracatta büyüme kaydetmenin en önemli etkeni olduğunu belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “ Ticaret Bakanlığı toplam tanıtım harcamalarının yüzde 60’ını karşılayarak, gittikçe büyüyen e-ihracat pazarında Türk markalarının bir adım önde olmasını sağlıyor. E-ihracat pazarından daha çok pay almak için bu teşviklerin giderek artması gerekiyor. Dijitalleşen dünyada sosyal medya ve Google reklamları hedef kitleye doğrudan ulaşmada en etkili yöntem olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

 

Pandemi ile birlikte hayatımıza giren ve popülerleşmesini devam ettiren e-ihracat pazarı, devlet tarafından desteklenmeye devam ediyor. Şirketler ise ihracatın desteklendiği bu dönemde, e-ihracat süreçlerini yönetmeye ve geliştirmeye çalışıyor. 

 

Dijital reklam harcamalarını kapsayan tanıtım teşvikleri ile şirketlerin kısa zamanda büyük yol kat ettiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “E-ihracatta büyümenin en önemli anahtarı, Facebook, İnstagram ve Google reklamlarıdır. Dijitalleşen sektörde hedef kitleye bu mecralarla doğrudan ulaşmak mümkün. Çağın gerekliliğine uyarak, bu konuda çalışmalar yürüten Ticaret Bakanlığı’nın tanıtım desteği büyük önem arz ediyor. – Bu destekler sayesinde şirketler 4 yıl boyunca istenilen sayıda ülkede sosyal medya reklamları, Google reklamları, pop-up reklamları, dergi, gazete ve TV reklamları dahil olmak üzere tanıtım desteğinden faydalanabilirler. Tanıtım harcamalarının yüzde 60’ını, 250 bin dolara kadar olan kısmını devlet karşılıyor. Destek kapsamında öncelikli ülkeler mevcut. Bu hedef ülkelerde e-ihracat yapılıyorsa desteklerin oranı artıyor” dedi. 

 

Dijital reklam harcamalarını kapsayan tanıtım teşviklerinde kriterleri sıralayan Kaplan, şöyle konuştu:“ Bu süreçte destekleri alabilmek için markanın Türkiye’de tescilli olması gerekiyor. Tanıtım yapacağı ülkenin en azından marka tescili başvurusu olmalı. Burada tanıtım yapılacak ülkeyi seçmek önemli. Seçilen ülkede sunduğunuz ürün veya hizmete talep var mı, hacimleri ne kadar, hangi sosyal medya uygulamaları kullanılıyor gibi soruların araştırılması gerekiyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.