kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,3401
EURO
35,1021
ALTIN
2.310,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Saniyede 921 parola saldırısı gerçekleşiyor

Microsoft raporu, parola saldırılarında yüzde 74 artış yaşandığını ortaya koydu   Microsoft, Dijital Savunma Raporu 2022’yi yayınlayarak dijital tehdit ortamının nasıl geliştiğine ve bu sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin öngörüleri paylaştı.

Saniyede 921 parola saldırısı gerçekleşiyor
17.11.2022 11:30
83
A+
A-

Microsoft raporu, parola saldırılarında yüzde 74 artış yaşandığını ortaya koydu

 

Microsoft, Dijital Savunma Raporu 2022’yi yayınlayarak dijital tehdit ortamının nasıl geliştiğine ve bu sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin öngörüleri paylaştı.

 

Microsoft’un raporu; siber suç durumu, ulus devlet tehditleri, cihazlar ve altyapı, siber etki operasyonları ile siber dayanıklılık olmak üzere beş bölümden oluşuyor. Raporun öne çıkan bulgularından biri geçen senenin sonuçlarına kıyasla parola saldırılarının yüzde 74 oranında artış göstererek saniyede yaklaşık 921 saldırıya ulaşması oldu. Microsoft aynı zamanda siber suçluların kullandığı 10 bin etki alanını, ulus devlet aktörlerinin kullandığı 600 etki alanını da kaldırdı. Ayrıca şirketin fidye yazılımı olay yanıt görevlerinin yüzde 93’ü, ayrıcalıklı erişim ve yanal harekete ilişkin yeterli kontrollerin olmadığını gösteriyor.

 

ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: Tehdit aktörleri için parolalar kolay lokma olmaya devam ediyor ve bu durum parolalarını saldırganlara altın bir tepside sunan kullanıcılar yüzünden oluyor. Saldırganlar kimlik avı saldırılarını gerçekleştirmeden önce gerçekçi görünmek için işletme ağlarına sızıyorlar. Kurbanlar, bir internet sitesinde dikkatli olduklarını düşündükleri anlarda bile gerçek biriyle görüşüyorlarmış gibi kandırılabiliyorlar çünkü saldırı düzgün ve ayrıntılı planlanmış oluyor. Saniyede yaklaşık 1000 saldırı oldukça yüksek bir rakam fakat bunu azaltmak için kişilerin ve işletmelerin yapabileceği hala birçok şey var. Güvenlik katmanları genelde bilinmediği veya dahası bunlara güvenilmediği için parolalar, kişilerin yaşamlarında bir güçlük olmaya devam ediyor. Cihazlarda parola yöneticileri kullanmak, tüm hesaplar için benzersiz ve güçlü parolalar oluşturulabilmesini sağlar. Daha da önemlisi her hesap için iki faktörlü kimlik doğrulamayı tanımlamak kimlik avı saldırılarının etkisini büyük ölçüde azaltır. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.