kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4931
EURO
36,2627
ALTIN
2.964,11
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Schneider Electric, İlk Yarıyıl Sonuçlarına Göre 2022 Tüm Yıl Finansal Hedeflerini Yükseltti

Rusya kaynaklı etkiye ve Çin’deki karantinaya rağmen 2022’nin ikinci çeyreğinde 10’un üzerinde organik büyüme ile 8,5 milyar euro gelir elde eden Schneider Electric, ilk yarıyıl grup gelirlerini de en az 10 organik büyüme ile 16,1 milyar euro’ya yükseltti.

Schneider Electric, İlk Yarıyıl Sonuçlarına Göre 2022 Tüm Yıl Finansal Hedeflerini Yükseltti
10.08.2022 15:00
162
A+
A-
  • Rusya kaynaklı etkiye ve Çin’deki karantinaya rağmen 2022’nin ikinci çeyreğinde 10’un üzerinde organik büyüme ile 8,5 milyar euro gelir elde eden Schneider Electric, ilk yarıyıl grup gelirlerini de en az 10 organik büyüme ile 16,1 milyar euro’ya yükseltti.
     
  • Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi programı da 2022’nin ilk yarısında ilerleme kaydetti ve 4,70’lik yıl sonu hedefine şimdiden 4,17 düzeyinde yaklaşıldı.
     

Enerji yönetimi ve otomasyonunun dijital dönüşümü alanında dünya lideri olan Schneider Electric, 2022 yılının ilk yarıyılına ait finansal sonuçları açıkladı. Küresel faktörlere rağmen şirket; gelir, FVAÖK geliri, net kâr, işletme nakit akışı, serbest nakit akışı ve hisse başına kâr gibi kilit sayılarda 2021 yılının ilk yarıyılına göre önemli oranlarda büyüme kaydetti. 

 

Enerji Yönetimi gelirlerinde 12 organik büyüme kaydedilirken, Endüstriyel Otomasyon gelirleri 6 organik büyüme dikkat çekti. İlk yarıyıl grup gelirleri 10’un üzerinde organik büyüme ile 16,1 milyar euro seviyesine yükseldi. Düzeltilmiş FVAÖK, 10 üzerinde organik büyüme ile 2,8 milyar euro oldu. Güçlü Düzeltilmiş FVAÖK marjı ise yüksek enflasyonist ortamda organik olarak -10bp düşüşle 17,3 olarak gerçekleşti.

 

İlk yarıyılda 1,5 ila 2 milyar euroluk elden çıkarma programının 1,1 milyar euroluk kümülatif gelirlik kısmı tamamlandı. 1,5 ila 2 milyar euroluk hisse geri alım programının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

 

İkinci çeyrek gelirlerinde 10’un üzerinde organik büyüme

Schneider Electric ilk yarıyıl finansal sonuçları arasında 2022 yılının ikinci çeyrek verileri de dikkat çekiyor. Organik büyüme ile 10,3’ün üzerinde artan ikinci çeyrek gelirleri, bildiren bazda ise 17,4 artışla 8,5 milyar euro olarak gerçekleşti.

 

Elektronik parçaların temini konusunda halen devam eden aksaklıklara rağmen, ikinci çeyrek gelirlerinin 59’unu oluşturan ürünler, 10 organik büyüme sağladı. Endüstriyel Otomasyon’da tek haneli rakamlarda bir büyüme gerçekleşirken, Enerji Yönetimi’nde çift haneli büyüme sağlandı. Fiyatlamanın güçlü katkısının yanı sıra, Çin ve Rusya’daki spesifik koşulların etkisiyle hacimlerde de hafif genişleme gözlendi.

 

İkinci çeyrek gelirlerinin 24’ünü oluşturan Sistemler ise fiyat aksiyonlarının desteği ile Grubun iki iş kolunun her birinde kaydedilen çift haneli büyüme sayesinde 2Çeyrekte 12’nin üzerinde organik büyüme sağladı. Enerji Yönetimi, nihai pazarlar genelinde güçlü talep çekse de, elektronik bileşenlerin bulunabilirliğindeki sıkıntı büyümeyi kısıtladı. 

 

Yazılım ve Dijital Servisler, 2Ç’de orta tek haneli büyüme kaydederken, Saha Servisleri, 2Ç’de çift haneli büyüme kaydederek ardı ardına güçlü iyileşme gösterdi. Grubun Sürdürülebilirlik İş Kolu, çeyrekte Kuzey Amerika liderliğinde güçlü çift haneli büyüme sağladı. 

 

Grup, dijitalin benimsenmesini önceliklendirmeye ve takip etmeye devam ederken Yönetilen Varlıkların (AuM) büyümesi iyi bir ilerleme kaydederek 1Ç sonunda 6,2 milyondan önceki yıla göre +35 artışla 2Ç sonu itibariyle 6,5 milyona çıktı. Grup, dijital dönüşüme hız kesmeden devam ediyor. 2Ç’de, dijital dönüşüm planlarında yer alan gelirlerin organik büyümesi (2021 Grup gelirlerinin yaklaşık 50’sini temsil ediyor), özellikle de bağlanabilir ürünlerde +18 organik büyüme önderliğinde Grup ortalamasının üzerinde oldu.

 

Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi’nde başarılı gelişme

Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) tarafında da ilk yarıyılda önemli bir başarı elde edildi. 4,70’lik yıl sonu hedefine oranla, 10 üzerinden 4,17 düzeyinde gerçekleşen SSI gösterge paneli; Schneider Electric’in Çevre, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performansını ölçüyor ve şirketin iklim, kaynaklar, güven, eşit fırsatlar, kuşaklar ve yerel toplumlara dair uzun vadeli taahhütlerine oranla global ve yerel sürdürülebilirlik hedeflerinin her birinde sağladığı ilerlemeyi ayrıntılı olarak anlatıyor.

 

Schneider’ın en son SSI skorlarının yayımlanması, her yıl için belirlenen ve dünyadaki kaynakların yenilenebileceklerinden daha fazla tüketildikleri tarih olan Dünya Limit Aşımı Günü ile aynı tarihe denk geldi. 2022’deki Dünya Limit Aşımı Günü bir önceki yıla göre bir gün önce gerçekleştiğinden, insanlığın gezegen üzerindeki olumsuz etkisinin üzerine acilen gidilmesi gerektiği ihtiyacını sert şekilde hatırlatıyor.

 

Schneider Electric, 2022 hedeflerini yükseltti

Devam eden ekonomik/jeopolitik belirsizliklerin ve artık daha önce görülmemiş seviyelere ulaşan güçlü enflasyonist baskıların varlığını kabul eden Schneider Electric, devam eden güçlü talep ortamı ve grubun bu belirsizlikleri çevik bir şekilde karşılama çabasını göz önüne alarak 2022 yönetim yılı hedeflerini yükseltti.

 

2022 düzeltilmiş FVAÖK’de +11 ila +15 arası organik büyüme (daha önce, +9 ila +11 arası organik büyüme) hedefi, halen aşağıdaki şekilde olması beklenen organik gelir büyümesi ile marjların iyileştirilmesinin bir bileşimi ile gerçekleştirilecek. Daha önce +7 ila +9 olan organik gelir büyümesi hedefi, 9 ila 11 şeklinde güncellendi. Düzeltilmiş FVAÖK marjında +40bp ila +60bp arası organik artış hedefi değişmedi.

 

Schneider Electric, 2022-2024 döneminde ise ortalama olarak +5 ila +8 arası organik gelir büyümesi, düzeltilmiş FVAÖK marjında +30 bp ila +70 bp arası yıllık organik iyileşme ve 2024 yılına kadar 4 milyar euro civarında Serbest Nakit Akışı hedeflerine sahip. 

 

Daha uzun vadeli dönemlerde ise ekonomik dönem boyunca ortalama 5’in üzerinde organik gelir büyümesi hedefleniyor.

 

“Zorlayıcı unsurlara rağmen hedeflerimizi aştık”

2022’nin ilk yarıyıl sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire şunları söyledi: “2022’nin ilk altı ayında, çok dengesiz bir ortam ile karşı karşıya kaldık. Rusya’ya yönelik yaptırımlar getirilmesine yol açan Ukrayna’daki savaş, COVID-19’un ikinci çeyrekte özellikle Çin’de yeniden canlanması, güçlü talebin yan etkisi olarak tedarik zincirinde yaşanan gerilimler ve maliyetlerdeki enflasyon bu dengesiz ortamın ana sebepleri oldu.

 

Bu ters rüzgarlar karşısında, ilk yarıyılda güçlü bir finansal performans ortaya koyduk. İlk çeyrekte yakalanan iyi momentumu teyit ederek ikinci çeyrekte yine güçlü büyüme ve rekor düzeyde yüksek gelirler kaydettik ve Çin ile Rusya’dan negatif etkilere rağmen ilk yarıyıldaki organik büyümemizi 10’a yükselttik. Verimlilik için dijitalleşmeyi ve karbonsuzlaştırma için elektriğe geçişi entegre eden sinerjik portföyümüze olan talep, gerilimlerin ve enerji fiyatlarında artışın yaşandığı bir ortamda gerek enerjide geçişin ivme kazanması gerekse birçok şirketin ve toplumun dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve üretimin ülke içine taşınması konularına öncelik vermesi sayesinde arttı. 

 

Beklendiği gibi, birçok ülke pandemiden çıkarken 1Y marjımız da daha normal bir mevsimselliğe dönüşü yansıtıyor. Arka planda eşi görülmemiş enflasyonun olduğu bir ortamda marjımızı koruyoruz. Her ne kadar işletme nakit akışımız bir defa daha tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaşsa da serbest nakit akışımız, stok seviyemizi artırmayı ve tedarikimizi güvence altına almayı tercih etmemizden ve Çin’deki karantinanın yol açtığı karışıklıklardan etkilendi. Büyümemiz halen tedarikçilerimizin ilk aşamalardaki tedarikte karşılaştığı sıkıntılar yüzünden ciddi ölçüde kısıtlı kalsa da 2Y’de kademeli bir rahatlama olmasını öngörüyoruz.

 

Yılın ilk yarısında, elden çıkarma programımızda ilerleme kaydetmeye devam ettik ve Rusya’daki operasyonlarımızı yerel yönetimimize devretmek suretiyle yeni bağlama uyum sağladık. Rusya dışında, toplamda 1,5 ila 2 milyar Euro tutarında gelir getirmesi beklenen ve halen yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen programımızın toplamda 1,1 milyar Euroluk kısmını gerçekleştirdik ve 1,5 ila 2 milyar Euro tutarındaki hisse geri alım programımızı da kararlılıkla sürdürüyoruz.

 

1Y’deki güçlü momentumu ve güçlü sipariş alma ve çevik fiyatlama stratejimizi dikkate alarak, tüm yıl hedefimizi yükseltiyor ve serbest nakit akışımızı 3 milyar Euro civarına yükseltme beklentimizi teyit ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.