kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,6904
EURO
36,7503
ALTIN
2.961,86
BIST
9.652,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Yağmurlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C

Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 37’ye çıkardı

Teksüt peynir yolu Japonya’dan İngiltere’ye kadar uzanıyor    İhracatını düzenli olarak arttıran Teksüt, ürün gönderdiği ülke sayısını 37’ye çıkardı.

Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 37’ye çıkardı
06.09.2022 11:00
103
A+
A-

Teksüt peynir yolu Japonya’dan İngiltere’ye kadar uzanıyor 

 

İhracatını düzenli olarak arttıran Teksüt, ürün gönderdiği ülke sayısını 37’ye çıkardı. İhracat yelpazesini Asya’da Singapur, Japonya ve Çin’e; Avrupa’da ise İngiltere, Danimarka, İsveç ve İsviçre’ye kadar genişletti. Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Japonya’ya beyaz peynir, labne ve çeçil peyniri, Çin’e ise mozeralla ve üçgen peyniri sattıklarını söyledi.

 

Süt ve peynir çeşitlerini 37 ülkeye ihraç eden, Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ihracat haritasını en fazla ülkenin yer aldığı noktaya getirdi. İhracatına 1997 yılında ilk kez Amerika Birleşik Devletleri’ne ürün göndererek başlayan Teksüt, daha sonra ihracat yelpazesine 8 bin 500 kilometrelik mesafesiyle ülkemize yine çok uzak bir ülke olan Japonya’yı sonrasında da Çin’i dahil etmişti.  

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, “İhracatımızın sürekli ve düzenli olarak büyümesi ve yeni ülkelerin ihracat yelpazimize katılması için çalışıyoruz. Avrupa’ya, Amerika’ya, Ortadoğu ve Asya ülkelerine düzenli bir şekilde ürünlerimizi satıyoruz. 2021 yılında önce Japonya’ya sonrada Çin’e ihracata başladık. Bu sene belirlediğimiz ihracat hedeflerine ulaşıyoruz, 2021 yılı başında 23 ülkeye ihracat yaparken bu sayı yıl içinde önce 28’e yükseldi. Bugün itibariyle ise 4 kıtada 37 ülkeye ulaşmış bulunuyoruz. Bu çerçevede ciromuzun yüzde 15’ini ihracattan sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.  

 

Hem yerel hem de dünyanın tanıdığı lezzetler  

Mert Özmen, “Uzakdoğu’da daha önce Tayvan’a ürün gönderiyorduk, sonra Singapur ve Japonya’yı Teksüt lezzetiyle tanıştırdık. Yaygın bir peynir kültürüne sahip olmayan Singapur’a ise labne, lor, süzme peyniri ve dil, çecil, Antep gibi yerel peynirler gönderiyoruz. Japonya’ya beyaz peynir, labne, kaşar peyniri ve yöresel peynir çeşitleri ile toplam 8 kalem ürün ihraç ediyoruz. Avrupa’nın en ucunda İngiltere ve Danimarka’da dahil olmak üzere yöresel lezzetlerimizi dünyanın farklı ülkelerine Teksüt kalitesiyle ulaştırıyoruz.” dedi.  

 

Teksüt, hangi ülkelerde tüketiliyor?

Teksüt, süt ve süt ürünlerini; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Moritanya, Tanzanya, Singapur, Japonya, Filistin, Çin, Tayland, Gürcistan, Hong Kong, Mısır, Bahreyn, Ürdün, Lübnan, İsrail, Katar, Fas, Güney Kore, Somali, Afganistan, Tacikistan, İsviçre ve Dubai.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.