kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
32,1607
EURO
34,7684
ALTIN
2.239,20
BIST
9.111,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
15°C
İstanbul
15°C
Gök Gürültülü
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Gök Gürültülü
20°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Türk Halk Oyunları Bölümü duayen hocaları yeni nesille buluştu

EÜ DTMK’den “Türk Halk Oyunları Bölümü Kuruluş Süreci” paneli   Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından bölümün kuruluş sürecini anlatan bir panel gerçekleştirdi.

Türk Halk Oyunları Bölümü duayen hocaları yeni nesille buluştu
28.11.2022 12:00
120
A+
A-

EÜ DTMK’den “Türk Halk Oyunları Bölümü Kuruluş Süreci” paneli

 

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından bölümün kuruluş sürecini anlatan bir panel gerçekleştirdi. Öğretmenler Günü dolayısıyla bölümün duayen hocalarını öğrencilerle bir araya getiren  panele emekli öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Aydın, Prof. Dr. Gürbüz Aktaş ve Emekli Öğr. Gör. Abdurrahim Karademir konuşmacı olarak katıldı. EÜ DTMK Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’in moderatörlük yaptığı panele Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, müdür yardımcıları, hocalar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Uzun yıllar halk oyunları ile ilgilenen EÜ DTMK Türk Halk Oyunları Bölümü kurucu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Aydın, konservatuvar bünyesinde bu bölümün kurulması görevinin kendisine verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kuruluş aşamasında derslere 5 hoca ile başladıklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Aydın, “Daha önce okullar ve derneklerde sosyal faaliyet olarak oynanan halk oyunlarının artık profesyonel anlamda icra edilebilecek olması beni çok heyecanlandırmıştı. Uzun yıllar yaptığım çalışmalarda birlikte olduğum genç arkadaşlarım Şahin Ünal, Öcal Özbilgin ve Abdurarhim Karademir’i de yanıma alarak bu yola çıktık. Çok kısa bir süre içinde Gürbüz Aktaş’ı da kadromuza ekledik. 5 hoca olarak çeşitli yörelerden getirttiğimiz yerel halk oyuncu arkadaşlarımızın, konservatuvarın diğer bölümlerindeki hoca arkadaşlarımızın desteği ile ilk 5 yılı pek çok zorlukla tamamladık. Sonra kendi yetiştirdiğimiz öğrencilerden yani ilk mezunlarımızdan 9 kişiyi daha kadromuza ekledik ve böylece çok güçlü bir ekip yarattık” diye konuştu.

 

“Alan araştırmaları işimizin önemli bir parçası”

Halk oyunları ile ilgilenmeye daha ilkokul yıllarında başladığını anlatan Öğr. Gör. Abdurahim Karademir, “Lise yıllarda Aydın’ın köylerinden oyunlar öğrenip okulda arkadaşlarıma öğretiyordum. Daha sonra üniversiteye başladığımda köylere araştırmalara giderken bu gördüklerimi kaydetmem gerektiğini anladım. Sene 72-73. O zamanlar teknoloji böyle gelişmiş değil tabii. Ama ben bu işlere devam etmek istiyorsam kendimi fotoğraf çekmek konusunda de geliştirmem gerektiğini daha o zaman anlamıştım. Sonuç olarak bugün hala alan araştırmaları bizim işimizin en önemli parçasıdır. Cengiz Hocamın da desteği ile konservatuvarda uzun yıllar çok güzel alan araştırmalarını öğrenci arkadaşlarımızla beraber yaptık ve ortaya çok güzel projeler çıkarttık” dedi.

 

“Dünya çapınca kaliteli işlere imza attık”

Yurt dışında yaşayıp eğitim aldıktan sonra tesadüf eseri İzmir’de bulunduğu sırada Şahin Ünal sayesinde konservatuvara ziyarete gelip işe başladığını anlatan Prof. Dr. Gürbüz Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurt dışında uzun yıllar geçirmiş, dans konusunda çok iyi eğitimler almış olmama rağmen aile olmayı burada öğrendim. Burada hocası öğrencisi hep birlikte tam bir aile olarak çok güzel işlere imza attık. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü, kuruluş sürecinden bu yana dünyanın sayılı toplulukları ile boy ölçüşebilecek çok kaliteli işlere imza atmıştır, atmaya da devam edecektir”.

 

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı (DTMK) “Türk Halk Oyunları Bölümü Kuruluş Süreci” panelinin ardından konservatuvar müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti. Ardından katılımcılar konservatuvar hocaları ve tüm dinleyicilerle birlikte toplu fotoğraf çekildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.