Üsküdar Üniversitesi, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Üsküdar Üniversitesi, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üsküdar Üniversitesi ve "Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics – SBMT) tarafından düzenlenen Balkanlar ve Ortadoğu Beyin Girişimi Zirvesi, 1-2-3 Temmuz 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Beyin haritalama konusunda küresel çapta çalışmalar yapan isimlerin buluşacağı kongrede ülkemizden, İran ve Mısır’dan üniversitelerden 50’nin üzerinde bilim insanı beyin hastalıkları ve tedavileri konusundaki son gelişmeleri ele alacak.
Üsküdar Üniversitesi NP Diş ve Sağlık Yerleşkesi’nde üç gün boyunca devam edecek Balkanlar ve Ortadoğu Beyin Girişimi Zirvesi’nde Balkanlar ve Ortadoğu'daki nörolojik bozuklukların ele alınarak beyin, omurga ve ruh sağlığı konusunda bölgesel bir konsorsiyum oluşturulması hedefleniyor. Beyin cerrahisi, nöroloji, nöroradyoloji, psikiyatri, nöroteknoloji, nöromühendislik ve ilgili politikaların ele alınacağı zirveye Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki seçkin üniversitelerinden bilim insanları sunumlarıyla katılacak.
Bir yıldan bu yana Beyin Girişimi (MeBrain+ Initiative) Başkanlığını yürüten Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Yönetim Üst Kurulu Başkanı, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Dr. Babak Kateb bir açılış konuşması yapacak.
Dr. Babak Kateb’e Fahri Doktora takdim edilecek
Açılış töreninde sinirbilim çalışmalarına bölgesel ve küresel ölçekte yaptığı değerli katkılar
ve beyin hastalıkları tedavisinde gösterdiği yüksek adanmışlıktan dolayı Dr. Babak Kateb’e Üsküdar Üniversitesi tarafından “Fahrî Doktora Takdim Töreni” de gerçekleştirilecek.
Derin TMS yöntemi ele alınacak
Zirvede Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, “Derin TMS ve Bağımlılık”, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Akın Akakın, “Derin TMS Uygulamaları”, Medipol Üniversitesi’nden Bahar Güntekin “Demansta EEG Olaya Bağlı Salınımlar”, Üsküdar Üniversitesi’nden Kemal Arıkan “Antidepresan İlaçlara Bağlı Manik Kaymada EEG'nin Öngörü Değeri”, Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, “Bipolar Bozukluk Konularını Sınıflandırmak İçin Derin Öğrenme Yaklaşımı” başlıklarında sunumlar yapacak.
İran Beyin Girişimi’nden bilim insanları sunumlarıyla katılacak
Christoph Glaser’in açılış konuşmacısı olduğu zirvede İran Beyin Girişimi’nden bilim insanları da sunumlarıyla yer alacak. Zirvede Harvard Ruh Sağlığı Mezunları – Orta Doğu Büyükelçisi Mohammad Nami’nin başkanlık edeceği oturumda İran Radyoloji Derneği’nden Jalal Jalal Shokouhi “Nörotravma Görüntüleme”, Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi’nden Maryam Noroozian, “Ortadoğu'da Demans ve Bilişsel Bozukluklar: Tehditler ve Çözümler”, Meşhed Üniversitesi Tıp Bilimleri’nden Sajad Sahab Negah, “Travmatik Beyin Hasarı Sırasında Kök Hücrelere Karşı Eksozomlar, CEO ve IQBMI LLC'nin kurucusu Mojtaba Barzega, “Gelişmiş Nörogörüntüleme Tekniklerinin Beyin Haritalamadaki Rolü” başlıklı sunumlarıyla katılacak.
Mısır Beyin Girişimi de yeni gelişmeleri aktaracak
Mohamed Fahmy Zeid başkanlığındaki Mısır Beyin Girişimi’nden bilim insanları da zirveye önemli katkılar sağlayacak. Dr. Babak Kateb’in davetli konuşmacı olduğu zirvede İskenderiye Üniversitesi’nden Mohamed Ahmed Fahmy Zeid “Bipolar Pıhtılaşma Özelliklerine Sahip Yeni Bir Aspirasyon, İrrigasyon ve Diseksiyon Mikrocerrahi Forseps”, Sahar Elkaradawy “Uygun Ağrı Tedavisinin Önündeki Engeller” ve Ebtesam Abdalla “Mısır'daki Nörogelişimsel Bozuklukların Moleküler Temelinin Çözülmesi”, Jaidaa Mekky “Uyku bozuklukları birimi kurmak: Zorluklar ve gereksinimler” ve Kahire Üniversitesi’nden Nasser El-Ghandour, “Mısır'dan tüm kıta ülkeleri için E-Öğrenme ve E-Eğitim” başlıklı sunumlarını yapacak.
Zirvenin ilk gününde Rialda Kovacevic’in davetli konuşmacı olduğu bir de panel gerçekleşecek. Dr. Babak Kateb’in oturum başkanlığında gerçekleşecek panelde ABD, İngiltere, İtalya ve Endonezya’dan konuşmacılar katılacak. Zirveye katılanlar, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’ni de ziyaret edecek.
Zirvenin ikinci ve üçüncü günlerinde ise nöroteknoloji, nöropsikiyatri, nöroonkoloji, epilepsi ve Connectomik, nörotravma (Beyin ve Omurga Yaralanmaları) ve hareket bozukluğu başlıklarında oturumlar düzenlenecek.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı