kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
35,5656
EURO
36,5605
ALTIN
3.086,60
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?
05.07.2021 14:00 | Son Güncellenme: 05.07.2021 01:32
1.081
A+
A-

Adet gecikmesi kimi kadınlar için bebeğin habercisi olsa da kimi kadınlar için korkulu bir rüya olarak görülebilir. Bebek istemeyen ya da hormonal bozukluğu olan kadınlarda adet gecikmesi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak oldukça zor bir durumdur. Adet gecikmesinin nedenleri birçok konu ile alakalı olabilir. Bu nedenlere bakıldığında kişinin beslenmesi, sosyal hayatı, psikolojisi, hormonal bozukluğunun olup olmaması, hamile olması, aşırı kilo kaybı ya da aşırı kilo alımı, stres, uyku bozukluğu, erken menopoz, kronik rahatsızlıklar, doğum kontrol hapı kullanımı, mevsimsel değişiklikler, tiroid bozukluğu gibi birçok nedenden kaynaklı olabilir. Adet süresi birkaç gün erken ya da geç olabilir. Ancak fazla geciktiği durumda uzman bir doktor başvurulması gereklidir.

Adet Gecikmesi Nedenleri

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Regl döngüsü halk arasında adet olmak ya da aybaşı olarak geçmektedir. Adet olmak her sağlıklı kadının ergenlik döneminden menopoz dönemine kadar 28 günde bir her ay yaşadığı rahimin kanamasıdır. Kadınların hamile kalması durumunda döllenme sonucu oluşacak olan bebek için rahim hazırlık yapar ve rahim duvarında kalınlaşma gerçekleşir.

Adet gecikmesinin nedenleri arasında döllenme olması sayılabilir. Döllenme olmadığı takdirde bu rahim duvarındaki kalınlaşma vajinal yol ile kanama sayesinde atılır. Bu süreç yaklaşık 5-7 gün sürmektedir. Yaş, kilo, beslenme gibi birçok faktöre bağlı olarak kanama miktarı ve adet süresi değişiklik gösterebilir. Ancak normalden az ya da fazla olması durumunda uzman bir doktora başvurulması gerekir.

Adet Gecikmesine Neler İyi Gelir?

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Adet gecikmesi durumu oldukça önemlidir. Öncelikle uzman bir doktora başvurulmalı ve gerekli tetkik ve tahlillerin ardından kişinin adet gecikmesi nedenleri öğrenilmelidir. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı taktirde kişiler kendileri de bu durumu atlatabilir. Adet gecikmesine iyi gelen birçok besin ve hareket vardır. Adet gecikmesine iyi gelen egzersizler yapılmalıdır. Bunun haricinde adet gecikmesini düzenleyebilecek bazı besinler şu şekildedir; tarçın, zencefil, soğan, maydanoz, elma sirkesi, kişniş tohumu, kabak çekirdeği, ananas, zerdeçal, rezene gibi birçok besin sıralanabilir. Bu besinlerin tariflerine bakılarak çiğ tüketilmesi, çaylarının yapılması ya da kurularının yenmesi durumunda adet gecikmeleri düzenlenebilir. Bu besinlerden herhangi birine alerjisi olan ya da kronik rahatsızlığı olan bireyler doktorlarına danışarak bu besinleri tüketmelidir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.