kadınkadın haberlerimodakadın sağlığısağlıkaşkilişkilerevlilikboşanmaanneçocukyaşamdekorasyonsağlıklı beslenmediyetgüzellikstiltrendler
DOLAR
34,4931
EURO
36,2627
ALTIN
2.964,11
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Adet Öncesi Gerginliğe Karşı 5 Öneri 

Adet Öncesi Gerginliğe Karşı 5 Öneri 
31.10.2021 07:00 | Son Güncellenme: 31.10.2021 01:17
564
A+
A-

Premenstrüel Sendrom (PMS) olarak da bilinen adet öncesi gerginlik, birçok kadının ortak sorunudur. Premenstrüel sendrom, depresyon, halsizlik, uyuşukluk, duygu durum dalgalanmaları, sinirlilik gibi iş ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyebilecek belirtilere neden olabilir. Kadınlar için can sıkıcı olan durumun önüne geçmek mümkün müdür? Yazımız da bu dönemi daha rahat atlatmanız için adet öncesi gerginliğe karşı 5 öneri vereceğiz. 

PMS Dönemini Daha Rahat Geçirmeniz için 5 Öneri 

Adet Öncesi Gerginliğe Karşı 5 Öneri 

Adet Öncesi Gerginliğe Karşı 5 Öneri

1- PMS Tedavisi: Şiddetli premenstrüel sendromu olan, şikayetlerle baş edemeyen ve yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen kadınlar medikal tedaviden yararlanabilirler. Şikayetleri azaltmak için SSRI (Selektif Serotonin Geri Alım İnhibitörü), antidepresanlar ve hormon tedavisini deneyebilirsiniz. Bu tedavilerin amacı kadınların şikayetlerini ortadan kaldırarak günlük aktivitelere ve sosyal hayata olan adaptasyonun engellenmesinin önüne geçmektir.  

2- Az ama Sık Sık Yemek Yemek: PMS sırasında daha sık aralıklarla ve daha az yemek yemelisiniz. Bu dönemde özellikle daha az yağlı yiyecekler tercih edilmelidir. Çay, kahve, kola, çikolata, şeker ve tuz gibi besinlerin tüketilmesi azaltılmalıdır.  

3- Fiziksel Aktivitenizi Arttırın: Günde 30-45 dakika yürümek önemlidir. Nefes, gevşeme egzersizleri, masaj, yeterli ve kaliteli uyku beyindeki doğal endorfinleri artırarak stresin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca bu dönemde sevdiğiniz yiyecekleri yiyerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. 

 4- Vitamin Desteği Alın: Yukarıdaki saydıklarımıza ek olarak ruh halini iyileştirmek için günde 400 mg vitamin kullanabilirsiniz. Şikayetleri azaltmak için magnezyum, D vitamini, B ve E takviyeleri alabilirsiniz.  

5- Bitkisel Takviyeler Deneyin: PMS sırasında şikayetleri azaltmak için bitkisel takviyeler de tercih edilebilir. Saf meyveler, çuha çiçeği yağı (çay veya kapsül şeklinde), dulavratotu çayı veya kapsülleri, melisa çayı, nane çayı, zencefil çayı, papatya çayı, karahindiba kökü PMS şikayetlerini azaltabilir ve yaşam kalitenizi arttırabilir. 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.